Domain név gyerekeknek?

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. október 1. 09:20
Egy vállalkozó kedvű san diego-i édesapa, Page Howe a fejébe vette, hogy a gyermekek védelmének érdekében megpróbálja bevezettetni a szokásos domain címvégződések mellett a ".kids" címvégződést is.
A 37 éves Page Howe feltett szándéka, hogy továbbítja kérését a hangzatos nevű, Internet Corporation of Assigned Names and Numbers (ICANN) szervezetnek, mely döntést hozhat a férfi ügyében. Ha sikerrel jár, akkor a hagyományos ".org", ".net", ".com", stb. végződéseken kívül, a speciális ".kids"-et is használhatjuk.

"Az interneten túl sok, gyermekekre káros tartalom van. Ha így megkülönböztetjük a gyermekeknek szóló kikötőket, akkor az ifjúság tudni fogja, hogy biztonságos és szórakoztató helyekre látogat el." - mondta Page Howe a négygyermekes családapa.

Az új címvégződés bevezetéséből a reklámozók is hasznot hajtanának, hiszen könnyedén elérhetnék a piac egyébként nehezen felkutatható szegmensét. Hogy ne kaphassanak illetéktelen, nem megfelelő tartalommal rendelkező kikötők ".kids" végződésű domain-t, egy felügyelő cég, a Kids Domain (Page Howe vállalkozása) vigyázná ".kids" adatbázist. Azt, hogy valósággá válik-e az elképzelés, csak az ICANN 19 tagú bizottsága döntheti el - írta a CNet.

Kulcsszavak: domain trend onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55