Háromszázan a HÍF nemzetközi konferenciáján

Kovács Attila, 2000. október 12. 19:25
Sík Zoltán informatikai kormánybiztos felmutatta az elektronikus aláírásról szóló törvénytervezet október 12-én tárcakörözésre kerülő kodifikált változatát, majd megtartotta nyitó előadását országunknak az információs társadalomhoz vezető úton végrehajtandó feladatairól a HÍF budapesti kétnapos Infokommunikációs Trendek 2000 nevű, és az informatikát középpontba állító nemzetközi konferencián.
A Hotel Flamenco különtermében október 12-én és 13-án háromszáz közép- és felsővezető vesz részt a 23 előadást, 4 szekciót magába foglaló és 9 nemzetközileg is ismert külföldi előadóval is büszkélkedő rendezvényen. A konferencia sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az Egységes Hírközlési Törvény (EHT) előkészítő, szakértői munkái befejeződtek és - várhatóan az ún. 9. változat - rövidesen a kormány elé kerül.

Nicholas Argyris, az EC Információs Társadalom Főigazgatóság igazgatója, aki maga is előadóként szerepelt az első napi programban, kijelentette, hogy benyomásai alapján az EU liberalizációval kapcsolatos üzeneteit a magyar kormány és a hazai hírközlési szabályozás nagyon jól megértette. Szerinte az EU tagországok monopóliumainak lebontási folyamatában a hálózatok összekapcsolási kérdései, a helyi hurok probléma (unbundling) kezelése volt a fő probléma, amelyeknek megoldásánál a magyar hatóságnak is azt ajánlotta, legyen nagyon eltökélt, hogy például a megfelelő költségalapú elszámolási rendszer valósuljon meg Magyarországon is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14