Informatikai fejlesztések Latin-Amerikában

Gyimesi Dávid, 2000. október 17. 21:20
Latin-Amerika behálózása még mindig egy lépéssel az északi kontinens mögött áll. Habár az új törvények kedvezőbbek a telecom cégeknek, a vonalak rossz minősége még mindig erőteljesen hátráltatja a fejlődést.
Az Inter-American Telecomunications Commision (CITEL) most olyan lehetőségekről tárgyal Miamiban, ami meggyorsíthatná Latin-Amerika bekötését a világhálózatba. A CITEL minden résztvevője megegyezett abban, hogy a legnagyobb hátrányt a régi telefonvonalak és az állami vezetés alatt álló telekommunikációs piac jelenti.

A CITEL szakértője szerint a telecom cégeknek fel kell nőniük a feladathoz, hogy a jelenlegi infrastruktúrával is felemeljék a térséget.

Latin-Amerikában azok, akik a netre kapcsolódnak, régi, agyonhasznált telefonvonalakon keresztül teszik azt.

Jelenleg az átlagos sebesség 14.4 és 28.8 Kbps között van. A huzalok régiek, a távolságok pedig nagyok. A legnagyobb problémát az utolsó másfél kilométer jelenti, ami összeköti a központot a felhasználó telefonjával. Hogy ezt meg tudják oldani, a cégeknek új stratégiára van szükségük.

A másik problémát a 34%-ban államilag kézben tartott telekommunikációs piac jelenti.

Nincs adás-vétel, nincs infrastruktúra, ezért nincs versengés a jobb minőség elérése érdekében. A legjobb helyzetben Mexikó van, ahol a hosszú távú telefonhívásokban több cég is érdekelt.

Nemsokára pedig bejelentik a monopolhelyzet feloldását szorgalmazó törvényjavaslatot is. Ezzel utat nyitnak a sokkal fejlődőképesebb piac irányába.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14