PC-vel lyukakat rágni a sajtba - az "egeres CD"

FeriMesz , 2000. október 19. 20:25
"Hier kommt die Maus" - itt jön az egér... A német gyermekek kedvenc rajzfilmhőse, a narancssárga egér most a számítógépen is hódít. Első látásra minden pont olyan, mint a tévében. A legfontosabb különbség persze az, hogy a kis rajongók PC-n aktívan részt vehetnek az egér kalandjaiban.
Szórakoztató történetek, többféle játék és rejtvény található a berlini Tivola kiadó CD-ROM-ján. A tévéműsorban szereplő elefánt és kacsa is szerepet kapott a programban. Az elefánt segítségül hívja a gyermekeket, hogy lyukakat fúrhasson a sajtba, és hogy alkalomhoz illő sajtzenét komponálhasson. A festő-, nyomdázó- és barkácssarokban lehet az egérrel (itt a konkrét eszközre gondolunk) rajzolgatni, vagy előre megadott egységekből saját alkotásokat létrehozni. Robotot is építhetnek a gyerekek, ezzel jól fejleszthető az ügyesség és a találékonyság.

A program játékosan fejleszti a memóriát, a koncentrációt, a fantáziát. Az "egeres tévéműsorból" ismert műsorvezető, Armin a programban is szerepel, segít a problémákban.

A tévéműsorhoz látványvilágában is sokban hasonlító program sok szép grafikát és többféle funkciót kínál, amelyet alkalomadtán a "nagyobbak" is használnak majd.

Kulcsszavak: felhszoft játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14