Felfüggesztett olasz UMTS-tender

MTI Sajtóadatbank, 2000. október 23. 22:12
Az egyik pályázó kivonulása miatt hétfőn felfüggesztették a harmadik generációs (UMTS) olasz mobiltelefon-koncessziók múlt héten kezdődött versenytárgyalását, amelyen eddig tíz fordulót fejeztek be.
A befejezett fordulókon a hat pályázó az öt engedélyre összesen 12,16 milliárd dolláros ajánlatot tett. Hétfőn a Blu konzorcium 52 százalékos együttes többségi tulajdonnal bíró főrészvényesi csoportja - a British Telecom, a BNL, a Mediaset, az Italgas és a Distacom - a folytatásra voksolt, a többi részvényes azonban - köztük a Benetton-csoport egyik leányvállalata - a kiszállás mellett döntött, így nem volt meg a folytatáshoz szükséges 80 százalékos szavazatarány.

A Bluban 20 százalékot birtokló British Telecom hétfőn nyilatkozatban közölte, hogy kész lett volna részesedését növelni és a Blu kockázataiból többet magára vállalni, de nem olyan mértékben, amennyit a többi részvényes a részvétel folytatása fejében követelt tőle.

A szabályok azt diktálnák, hogy a Blu kivonulása után az aukció azonnal befejeződik, és az öt UMTS-licencet a legutolsó ajánlati árakon kiosztják -írta a Dow Jones. Giuliano Amato olasz kormányfő azonban hétfőn azt mondta, hogy miniszteri szintű egyeztetést kezdeményezett a folytatás mikéntjéről.

Ha a verseny ezen a ponton mégis véget érne, az azt jelentené, hogy az olasz UMTS-tenderből a kormány által várt 20-30 milliárd eurónál sokkal kevesebb folyna be az államkasszába. Az augusztus 17-én befejeződött német UMTS-tenderből, amelyen hat vállalat és konzorcium szerzett egy-egy új generációs mobiltelefon-koncessziót, 98,8 milliárd márka - csaknem 50 milliárd euró - bevétel származott.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59