Új Intel-lapkakészlet hordozható PC-khez

, 2000. október 24. 10:32
Az Intel olyan új, beépített grafikai támogatással rendelkező lapkakészletet jelentett be, amelyet kifejezetten a vékony és könnyű, mobil Pentium III vagy mobil Celeron processzorral működő hordozható számítógépekhez terveztek. Az új 815EM lapkakészlet beépített grafikus vezérlővel rendelkezik, támogatja a Hub architektúrát és az Intel SpeedStep technológiáját. Az új mobil lapkakészlet alacsony rendszerköltség mellett kínál nagy teljesítményt.
A 815 EM lapkakészlet az Intel új Hub architektúráján alapulva biztosít beépített grafikus vezérlést, amely külső grafikus kártyával lehetőséget ad a négyszeres vagy kétszeres sebességű AGP-bővítésre. Az új lapkakészlet támogatja az Intel SpeedStep technológiáját, amely nagyobb teljesítmény mellett meghosszabbítja a mobil PC-k telepről való működési idejét. A SpeedStep technológia integrálásával a gyártóknak sikerült csökkenti a gyártási költséget, mivel nincs szükség külső elemekre.

A 815EM lapkakészlet az új perifériavezérlő Hub (ICH2-M) révén jobb rendszerteljesítményt és rugalmasságot kínál. Az ICH2-M tartalmaz USB (Universal Serial Bus) vezérlőt, LAN (Local Area Network) hálózati interfészt, két Ultra ATA/100 vezérlőt és hat audiocsatornát.

A 82815EM a közvetlen, beépített AGP révén élethű 2D és 3D hatásokat és képeket hoz létre. Jellemzői közé tartozik még a beépített, hardvertámogatású mozgáskompenzáció (Motion Compensation), amely javítja a szoftverrel lejátszott DVD minőségét, és a digitális videokimenet, amely lehetővé teszi az LCD-megjelenítők vagy a hagyományos televíziók közvetlen csatlakoztatását. A GMCH2-M hatékonyan kihasználja a rendszermemóriát a grafika, az operációs rendszer és komplex alkalmazások támogatására.

A két USB-vezérlővel az ICH2-M 24 Mbps-os sávszélességet kínál négy porton. Jellemzői közé tartozik a két Ultra ATA/100 vezérlő, amely támogatja a jelenleg leggyorsabb IDE átvitelt az Intel szoftver meghajtójának a használatával. Az ICH2-M az AC'97 interfészével támogatja a DVD-k Surround Dolby Digital hangzását és ezzel egy időben a szoftvermodem kapcsolatot. A hálózati követelmények kielégítésére az ICH2-M rendelkezik helyi hálózati (LAN) interfésszel, amely többféle hálózati kapcsolatot támogat.

Ezerdarabos tételben az Intel 815EM lapkakészlet ára 47,59 dollár.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50