Gyors fejlődés a magyar internetes piacon

MTI Sajtóadatbank, 2000. október 26. 09:22
Magyarországon az elektronikus kereskedelem és az internet nagyon gyorsan fejlődik, amit az is mutat, hogy már egymillió PC- és internet-felhasználó van az országban - közölte Pietro Gambino, a CIB Bank Rt. vezérigazgatója szerdán Budapesten egy, az e-businessről szóló konferencián.
Az elektronikus kereskedelem és pénzügyi tranzakciók - az e-business biztonsága című konferencián Pietro Gambino kifejtette, hogy az internet fontosságát felismerve egyre több magyar bank tervezi a világhálón keresztüli szolgáltatások beindítását: öt banknak már most is van internetes szolgáltatása, tizennyolc pedig honlappal rendelkezik.

A vezérigazgató elmondta: az előrejelzések szerint 2001 végére 100-110 ezer olyan ügyfele lesz a bankoknak, akik az interneten keresztül bonyolítják le tranzakcióikat. Pietro Gambino közölte, hogy a CIB Bank ügyfeleinek fele rendelkezik internet-hozzáféréssel, s negyven százalékuk már meglátogatta a bank honlapját.

A hozzáféréssel rendelkező ügyfelek 44 százaléka érdeklődik az internetes szolgáltatások iránt, a többiek elsősorban biztonsági okok és a várható többletköltségek miatt egyelőre nem kívánják igénybe venni banki tranzakcióikhoz a világhálót.

Az eseményen Giovanni Albanese, a Booz-Allen and Hamilton alelnöke elmondta: az internetes bankolás mind az ügyfelek, mind a pénzintézetek szempontjából előnyös. Az ügyfelek önállóan válogathatnak a 24 órás, a világhálón keresztül olcsóbb szolgáltatások között, s személyre szabott kiszolgálásban részesülhetnek.

Az internetes szolgáltatásokat is nyújtó bankok értéke emelkedik, új ügyfeleket tudnak szerezni, s új szolgáltatásaik révén a gyorsabban növekedhetnek.

Sebők Sándor, az Inter-Európa Bank vezérigazgató-helyettese a konferencián elmondta: a pénzintézetnek négyezer BankoNet ügyfele van, vállalati partnereik belföldi átutalásaik kétharmadát már elektronikus úton intézik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50