A Netia elsőként lép vissza a lengyel UMTS-tendertől

Nyíri Miklós, 2000. október 27. 11:27
A Netia távközlési szolgáltató bejelentette, hogy nem vesz részt a lengyel UMTS-tenderen.
A Netiát nemrégiben még a biztosan pályázó cégek közé sorolták, de a mostani bejelentés mégsem okoz nagy meglepetést, mert a három helyi mobilszolgáltató vállalat már korábban jelezte: ha bizonyos feltételek nem teljesülnek, elképzelhető, hogy távol maradnak a pályázattól.

Ez az újabb negatív hír valószínűbbé teszi, hogy a lengyel kormány nem fog szert tenni akkora bevételre az engedélyárakból, mint amire számított (3,25 milliárd euró).

A lengyel távközlési minisztérium nyilatkozata szerint tekintetbe veszik a Netia visszalépését, de ez nem fog változtatni a tenderrel kapcsolatos álláspontjukon.

A Netia - a svéd óriás, a Telia lengyel leányvállalata - úgy véli, hogy az engedélyár és a várhatóan 4 milliárd dolláros infrastrukturális befektetési költség összességében veszteségessé teszi a projektet.

A Netia nyilatkozata szerint a jelenlegi GSM-szolgáltatókkal kötendő roaming megállapodások jogi háttere is bizonytalan.

A cég részvényei 47%-ot estek a júliusi varsói IPO óta - a közelmúltbeli értékvesztés legfőbb okaként a Netia UMTS-terveit említették az elemzők - emlékeztetett a Reuters.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14