A 3Com történetének legnagyobb termékbejelentése

Kovács Attila, 2000. november 8. 16:33
November 7-én a London melletti Hemel Hempsteadben lévő európai bázisán, november 8-án pedig Budapesten tartott monstre sajtótájékoztatóján, történetének legnagyobb volumenű fejlesztését követően a 3Com mintegy 40 különböző, vagy eltérő változatú új hálózati terméket, internetes és telefóniai megoldást tett közzé.
A 3Com növekedési stratégiája a mai hálózati piac legfontosabb új jellemzőire épül. Ilyenek a web alapú vállalati tevékenységek, a hang, az adat és a videó konvergenciája, valamint a felhasználóknak nagyobb mobilitást biztosító vezeték nélküli hálózatok.A 3Com úttörő szerepet játszott a 10 Mb/s-os Ethernetről a 100 Mb/s sebességű Ethernetre való átállásban, most pedig élen jár a Gigabit Ethernetre való átállás terén. A 3Com bejelentésből kitűnik, hogy a cég minden más hálózatgyártónál 30-50%-kal olcsóbban kínálja a Gigabit Ethernetet.

A 3Com SuperStack termékcsaládjának új tagja a SuperStack Switch 4900, amely akár üvegszálas, akár hagyományos rézvezetékes hálózaton is kiemelkedő Gigabit Ethernet átvitelt és 3. rétegbeli (L3) kapcsolást nyújt. A SuperStack Switch 3300 család hat új 10/100/1000 Mbps sebességű modellel bővült.

Újdonság a web használatát könnyítő új 3Com termékcsalád is, amellyel a világháló gyorsabban és biztonságosabban használható. A webes közbenső tárolást (web caching), tartalom-szintű kapcsolást és tűzfalas védelmet nyújtó új eszközök, a 3Com SuperStack 3 technológiáján alapulnak. A gyártó szerint elérhető áron kaphatók és használatuk rendkívül egyszerű. Ezek a webhasználatot támogató termékek kevesebb mint 15 perc alatt telepíthetők és konfigurálhatók.

Az IP alapú alközpontok észak-amerikai piacát vezető 3Com nyelvi támogatással bővítette és ezzel világszerte a vállalatok legvonzóbb alternatívájává tette vezető LAN/IP telefóniai megoldását, az NBX kommunikációs rendszert. Az új SuperStack 3 termékekkel együtt használva, az NBX még jobban növeli a rendelkezésre állást, és még több konvergált hang? és adatátviteli alkalmazás integrálását teszi lehetővé. A kis és közepes méretű hívásközpontot működtető cégeknek kínál multimédiás hívásközponti megoldást, amely a telefon, a fax, a világháló és az email integrálásával teszi egyszerűbbé az ügyfélszolgálatot. A 3Com elsőként kínál teljes termékcsaládot a "Bluetooth" vezeték nélküli szabványhoz. A "Bluetooth" technológiához készült az a komplex adapter család, amely a vezeték nélküli hubokhoz, PC-kártyákhoz és USB adapterekhez használható. Az eszközök a konferenciatermi és egyéni csatlakozás új generációját képviselik. A 3Com új Bluetooth termékcsaládja továbbbővíti a cég vezeték nélküli AirConnect termékeinek kínálatát.

A bejelentett új termékek olyan piacot céloznak meg, amelynek volumene független piackutató cégek szerint az idei 4 milliárd dollárról 2002-re várhatólag közel 10 milliárd dollárra fog nőni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55