Kibővített aukció

HP-uBid.com együttműködés

, 2000. november 12. 00:07
Újabb lökést adhat az elektronikus kereskedelem fejlődésének a Hewlett-Packard és a CMGI Inc. többségi tulajdonú leányvállalataként működő uBid.com közelmúltban megkötött együttműködése.
Az uBid.com olyan online aukciós és elektronikus kereskedelmi weboldalt tart fenn, amelynek magas szintű aukciós technológiája révén a magánfelhasználók, valamint a kis- és középvállalkozások kifejezetten márkás termékekre tehetnek online vételi ajánlatot. A vállalat internetes árverésein naponta mintegy 12 000 termék váltja egymást rotációs rendszerben, a több mint 1,5 millió regisztrált felhasználó különböző kategóriákban böngészhet (például számítástechnikai berendezések, szórakoztatóelektronika, lakberendezés és szabadidő, sport és kikapcsolódás, ékszerek és ajándékok, ruházat, háztartási eszközök, művészeti tárgyak, iparcikkek, utazási és rendezvényszolgáltatások).

A most megkötött szerződés értelmében a HP szállítja az uBid.com webes infrastruktúráját és elektronikus szolgáltatási megoldásait. A Hewlett-Packard a legmagasabb szintű rendelkezésre állás, teljesítmény, biztonság és méretezhetőség biztosítása érdekében saját technológiáival (ezen belül az OpenView szoftverrel és a HP elektronikus szolgáltatásaival) kívánja továbbfejleszteni és kibővíteni az uBid jelenlegi internetes infrastruktúráját.

Az egyéves időtartamra kötött kísérleti B2C (business-to-consumer) kiskereskedelmi megállapodás keretében az uBid weboldalának látogatói a HP legkeresettebb kiskereskedelmi termékeit is aukciós formában vásárolhatják meg. A cég egyesült államokbeli ügyfelei online ajánlatokat adhatnak le a HP termékeire - köztük digitális fényképezőgépekre, PDA-eszközökre és nyomtatókra. A végleges vételár meghatározása az ügyfelek ajánlatai alapján történik. A megállapodásnak ez az eleme újdonságot jelent, hiszen az online aukciós weboldalak általában olyan termékeket értékesítenek, amelyekből felesleg, illetve túlkínálat van a piacon.

Mint a bejelentéskor a két cég képviselői elmondták, az uBid és a HP olyan elektronikus mobilszolgáltatások kifejlesztésében is együtt kíván működni, amelyek révén az uBid ügyfelei vezeték nélküli eszközök segítségével is bekapcsolódhatnak az árverésekbe.

Kulcsszavak: e-commerce onlineszolg HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36