Kalmár István a Magyar Posta Rt. új elnök-vezérigazgatója

MTI Sajtóadatbank, 2000. november 22. 08:59
Nógrádi László, közlekedési és vízügyi miniszter november 21-ével felmentette Varjú Tamást, a Magyar Posta Rt. elnök-vezérigazgatóját.
A hivatalából december 1-jén távozó miniszter Kalmár Istvánt, a Magyar Posta Rt. felügyelőbizottságának eddigi elnökét nevezte ki a társaság vezérigazgatójává, és a társaság igazgatósági tanácsa Kalmár Istvánt kedden megválasztotta a Magyar Posta Rt. elnökévé. A társaság most felmentett vezetőjének legfontosabb feladata volt, hogy tevékenységével hozzájáruljon az Integrált Posta Hálózat kialakulásához, illetve hogy előkészítse a társaságot a tervezett privatizációra.

Katona Kálmán volt közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter ez év januárjában nevezte ki Varjú Tamást a Magyar Posta Rt. vezérigazgatójává, majd az igazgatótanács júniusban választotta meg elnökké. A Katona Kálmánt a miniszteri székben felváltó Nógrádi korábban azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy a posta jövőjét a tárca támogatásával, illetve a tulajdonosi szerkezet átalakításával kell biztosítani. Nógrádi László az MTI érdeklődésére nem kívánta indokolni a felmentést.

Kulcsszavak: Magyar Posta +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59