Webes vásárlók: "Köszönjük, csak nézelődünk!"

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. november 24. 21:41
"Köszönjük, csak nézelődünk!" - hangzik el a mondat, ha egy boltba betévedve az eladó mellénk lép, és mi még nem igazán tudjuk, hogy mit is akarunk venni, vagy hogy egyáltalán venni akarunk-e valamit. Nos, a vásárlók hamar rájöttek, hogy az internet megkíméli őket a kedves eladók igyekezetétől.
Az internetes boltok által készített felmérés szerint az emberek többnyire nem vásárolnak a World Wide Weben, hanem arra használják a hálót, hogy felkutassák a nekik megfelelő terméket, összehasonlítsák azokat más ajánlatokkal stb., de végül a helyi kereskedőnél veszik meg az árut.

A Caravan, Opinion Research Corporation International október 19-23. között végezte vizsgálatát, melyben 1085 internetes vásárlót kérdeztek meg.

Az eredmények szerint a megkérdezettek:

- 21 százaléka vallja, hogy az interneten csak kiválasztják a megfelelő terméket, amit aztán a helyi kereskedőnél próbálnak megvásárolni.

- 5 százalékuk mondja azt, hogy az interneten felkutatott, kiválasztott terméket on-line vásárolják meg.

- 65 százalékuk a régi, jól bevált módszert alkalmazza, azaz ezek az emberek a helyi boltokat járják végig, és ott is vásárolnak.

- 56 százalék szerint a web kitűnő felületet biztosít az árak összehasonlítgatására.

- 46 százalék azért csatlakozik az internetre, hogy a márkák közötti különbségékről tájékozódjon.

"Az internet a vásárlási folyamat fontos részét képezi, még akkor is, ha végül off-line vásárolnak a vevők. A hálózat segíthet abban, hogy az emberek jobb döntéseket hozzanak. A webnek köszönhetően kiválaszthatják, hogy mikor, hol, mit és mennyiért kívánnak megvásárolni" - nyilatkozta Patrick Marshall a Verizon Information Servicestől.

Patrick Marshall igyekezett leszögezni, hogy az on-line boltok kitűnő szolgáltatást biztosítanak a vásárlóknak, különösen azon időszakok alatt, amikor sok ember vásárol ajándékot.

Kulcsszavak: piackutatás trend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55