Biztonságos e-mail a Yahoo Mail segítségével

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. november 29. 20:56
A Yahoo kibővítette ingyenes, Yahoo Mail szolgáltatását, így most már kódolva is küldhetünk üzeneteket, melyeket más, rajtunk és a címzetten kívül, nem olvashat el.
Az új "Send via SecureDelivery.com" lehetőségnek köszönhetően a Yahoo Mail felhasználói a ZixIt Corporation levédett SecureDelivery szolgáltatásán keresztül is elküldhetik leveleiket - adta hírül az InternetNews.

Ha valaki élni kíván a lehetőséggel, akkor a rendszer automatikusan kódolja a küldő által megírt e-mail üzenetet, sőt, az ahhoz csatolt fájlokat is. A címzett mindössze egy értesítőt kap a rendszertől. Az értesítőben található az a webcím, mely a ZixIt tulajdonában lévő SecureDelivery.com kikötőre mutat. Ezen a címen tudja megtekinteni a címzett az üzenetet.

Az üzenet elolvasásához a címzettnek meg kell adnia egy jelszót, jelmondatot. Miután ez megtörtént a felhasználó megkapja a hozzáférést a Secure Sockets Layer (SSL) szabvány szerint biztosított weboldalhoz. A rendszer, mint olvashattuk, különlegesen biztosított környezetet teremt a felhasználónak ahhoz, hogy elolvashassa levelét.

Az új szolgáltatás teljesen ingyenes, és mindenki igénybe veheti, aki yahoo.com e-mail címmel rendelkezik. A Yahoo és a ZixIt között létrejött megállapodásról nem kívántak nyilatkozni a felek.

"Olyan emberek számára nyújtunk egy könnyű megoldást, akik szeretnék kihasználni nagyobb biztonságot nyújtó e-mail kódolás lehetőségeit." - nyilatkozta Lisa Police, a Yahoo Communications Services Group-tól.

A Yahoo 6.1 milliárd üzenetet továbbított a Yahoo és a Yahoo! Messenger szolgáltatásokon keresztül 2000. szeptemberében.

Kulcsszavak: Yahoo security onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55