Visszavonták a lengyel UMTS-tendert

MTI Sajtóadatbank, 2000. december 7. 09:07
A lengyel távközlési minisztérium szerdán hivatalosan is érvénytelenítette a harmadik generációs (UMTS) mobiltelefon-koncessziókra kiírt, de gyakorlatilag már hetekkel ezelőtt összeomlott versenytárgyalást, s úgy döntött, hogy a lengyel mobilpiacon jelenleg működő három szolgáltató engedélyét terjeszti ki az UMTS-szolgáltatásokra.
A lengyel kormány eredetileg öt UMTS-licencet akart kiosztani, de a szombaton lejárt végső határidőig csak a három jelenlegi GSM-operátor - a PTC, a Polkomtel és a Centertel - adott be pályázatot. Több külföldi szolgáltató is jelezte korábban érdeklődését, de az elhibázottnak tartott kiírás miatt még a határidő előtt kivétel nélkül visszavonultak.

A három üzemeltetőnek az UMTS-engedélyekért a lengyel kormány által korábban megszabott 650 millió eurós egyenkénti díjat kell megfizetnie; a szolgáltatások 2003-ban indulhatnak.

A szaktárca szóvivője szerint a kormány később kioszt egy negyedik UMTS-koncessziót is, de ennek részleteivel az illetékes egyelőre adós maradt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50