HP Magyarország: + 28%

, 2000. december 13. 12:09
A Hewlett-Packard Magyarország elmúlt héten nyilvánosságra hozott adatai szerint a vállalat 2000. pénzügyi évben elért nettó árbevétele 28%-kal volt magasabb a tavalyi forgalomnál. A cég szinte minden szektorban két számjegyű árbevétel-növekedést ért el, különösen kiemelkedő eredményt produkált a Unix és a nagyvállalati háttértármegoldások szegmensében.
A képkezelési és nyomtatórendszerek (tintasugaras és lézernyomtatók, képkezelő eszközök és kiegészítő termékeik) szegmensében dollárértékben közel 10 százalékkal emelkedett az árbevétel az előző évhez képest. Ebben a kategóriában kiemelkedő eredményeket könyvelhettek el a többfunkciós termékek területén, ahol megkétszerezték, a digitális képalkotásnál pedig megkilencszerezték az 1999. pénzügyi évben elért árbevételt.

Az értékesítési adatok azt mutatják, hogy a HP lézernyomtató-piaci részesedése 70%, ami azért is fontos eredmény, mert a stagnáló magyar piacon 10%-os növekedést tudtak realizálni. A cég részesedése a tintasugaras nyomtatók piacán több mint 50%, 2000-ben az értékesített tintasugaras nyomtatók száma 32 százalékkal volt magasabb az előző évi eredménynél.

A Unix-szerverek eladásából származó árbevételt megduplázták, ami elsősorban az alapszintű és a középkategóriás szerverek rendkívüli népszerűségének köszönhető. A nagyvállalati adattárolási termékek értékesítéséből eredő bevétel több mint 80 százalékkal nőtt.

A személyi számítógépek értékesítésének árbevétele közel 50 százalékkal emelkedett, a HP részesedése az asztali PC-k piacán 10%, a noteszgépekén 7,5, a PC alapú szerverekén pedig 20%. Az üzleti PC-k teljes piacán a HP a második: 2000-ben csaknem 20 000 asztali és mobil személyi számítógépet, illetve netszervert értékesített.

A tanácsadási (consulting) üzletág 60 százalékos bevételnövekedéssel számolhat, számos új megbízást is kapott, amely várhatóan tovább szélesíti a vállalatnál rendelkezésre álló szakértelmet, elsősorban az ügyfélkapcsolat-menedzsment (CRM), a telekommunikációs működésbiztosítási szolgáltatások, az egységesített kommunikáció (unified communication), az e-services, illetve az alkalmazásfejlesztés terén.

Kulcsszavak: HP-hu +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50