Küldjön v-mailt karácsonyra!

Zsigó József, 2000. december 24. 09:20
Amerikában a legújabb divat szerint interneten küldött videofelvétellel, v-maillel kívánnak boldog ünnepeket egymásnak családtagok és az ismerősök.
A komputerek és kamerák ára annyit esett az utóbbi pár hónap alatt, hogy szinte minden tizedik amerikai család videofelvételen fejezi ki jókívánságait a hagyományos képeslap helyett. A Windows ME kiadása lehetővé teszi, hogy a nyers videofelvételeket vágni és címkézni lehessen, így nem kerül nagy fáradságba egy pár perces v-mail elkészítése.

Meglepő módon a nyugdíjhoz közelítő, vagy az azt már elérő korosztály a legnagyobb internethasználó csoport Amerikában. Ez magyarázható azzal, hogy az átalánydíjas internetezés ingyenes távolsági beszélgetést és videokapcsolatot tesz lehetővé, és az USA-ban a nyugdíjasok zöme gyerekeitől és unokáitól távol, Floridában vagy Kaliforniában tölti a téli hónapokat.

Felmérések szerint a legkapósabb elektronikai eszközök a 30-130 dollárért kínált webkamerák, amelyekkel állóképeket is lehet készíteni. A FreePress felmérése szerint az északi államokban élő nyugdíjasok rendelkeznek legnagyobb arányban számítógéppel, és ezeket naponta használják is a családtagokkal folytatott kommunikációra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59