Edel-Napster együttműködés

FeriMesz , 2001. január 3. 11:31
Az edel music részvénytársaság együtt kíván működni az internet legelterjedtebb zene-cserélgető rendszerével, a Napsterrel. A független lemezcég együttműködési szerződést kötött a Napsterrel, amely annak új üzleti modelljével együtt válik érvényessé.
A Napster zeneletöltési rendszeréhez a jövőben csak előfizetői férhetnek hozzá. Ezzel kívánja biztosítani a cég, hogy a jogtulajdonosok (tehát a zenészek, kiadók és producerek) is megkapják az őket illető anyagi ellenszolgáltatást. Múlt októberben már a Bertelsmann eCommerce Group is kötött stratégiai szerződést a Napster-rendszer további kiépítésére.

Az edel music, amely saját közlése szerint a második legnagyobb független lemezcég a világon, a kooperáció keretében teljes zenei választékát a Napster rendelkezésére bocsátja. A Napster előfizetéses szolgáltatássá való alakítása a Bertelsmann-nal kötött együttműködés gyümölcse lesz. "Örömünkre szolgál, hogy a Napster új üzleti modelljével megvédi a művészek, a dalszövegírók és más jogtulajdonosok érdekeit"- mondta Michael Haentjes, az edel-csoport tagja. Az internet új, meglepő utakat nyit meg a zene világa előtt. Ezeken az utakon egyre nagyobb közönség érdeklődik a kínált számok iránt. A Bertelsmann eCommerce Group üdvözölte a Napster legfrissebb döntését, az edel-lel kötött szerződést. "A Napster számára ez jelentős előrelépés" - mondta Andreas Schmidt, az eCommerce Group elnöke.

A Napster nevű amerikai cég egy éve saját szoftver kibocsátásával az interneten MP3 formátumban tárolt zeneszámok ingyenes letöltését teszi lehetővé. Mivel a legtöbb dalt védik a szerzői jogok, a kis céget beperelték. A Napster-rendszernek már 45 millió felhasználója van világszerte. A lemezcégek még ebben az ingyenes csere-rendszerben is a jövő gyümölcsöző üzletét látják.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50