Fedélzeti kamera kisokos

forrás: Prím Online, 2019. november 6. 11:49

Meggyőztek Téged is az észérvek és úgy döntöttél, hogy beszerzed életed első menetrögzítő kameráját? Ha nem tudod, mi alapján válassz, ne aggódj, nem hagyunk magadra! A fedélzeti kamerák vezető gyártója, a Mio 5+1 hasznos tippel segít Neked, hogy megtaláld a tökéletes útitársad és még nagyobb biztonságban utazhass! 

 

1. tipp: bemutatkozik az apertúra, avagy a rekesz 

Elsőként ismerkedjünk meg új fedélzeti kameránk optikai felépítésével! A felvevő objektíven belül található a rekesz, más néven fényrekesz, vagy apertúra. Ez egy nyílás, melyet lemezek vesznek körbe, melyek szabályozzák, hogy mennyi fényt engedjen át az optika. Míg a fényképezőgépeken a lamellák állíthatók, úgy a mobiltelefonokon, vagy a digitális és menetrögzítő kamerák esetében a lemezek stabilak, nem változtatható a méretük. Ezért fontos, hogy minél nagyobb méretű rekesszel rendelkező „őrszemet” válasszunk, hogy tisztább felvételeket kapjunk. Azt, hogy mekkora a rekesz nyílása, rekeszértéknek nevezik, és F betűvel és számmal jelölik. 

 

Jöhet egy találós kérdés? Szerinted melyik szám jelent nagyobb méretű rekeszt a következők közül: F2.8 vagy F1.8? 

 

A válasz az F1.8 lesz, mivel a rekeszeket úgy számozzák, hogy az alacsonyabb szám jelenti a nagyobb méretet. Jó választás lehet például a MiVue 752 modell, melynek 140°-os nagylátószöge mellett a kamera F1.8-as rekesze tiszta felvételeket készít és mindent „lát”, amit Te is vezetés közben. Szoftveralapú finomhangolásának köszönhetően tiszta képet kapunk minden látási körülmény között.

 

2. tipp: műanyag helyett üveg lencse

Még ha nincs is szükséged arra, hogy szemüveget viselj, akkor is tapasztalhattad már, hogy mi a különbség, ha műanyag- vagy üveglencse mögül kémleled a világot. A tisztább képet természetesen az üveglencse adja, melyből többre is szükség van egy kamera működéséhez. A fedélzeti kamerákat gyakran vegyesen látják el műanyag és üveg lencsékkel, viszont a Mio készülékek esetében az összes lencse tiszta üveg, így még élesebb és szebb minőségű videókat készíthetünk.

 

3. tipp: memóriakártya

Mire érdemes még odafigyelnünk a menetrögzítő kamera vásárlásakor? Olyan modellt keressünk, ami minimum 64 GB memória tárhellyel rendelkezik és legalább 720-as felbontású felvételeket tud készíteni. A Mio modellekkel itt sem lesz problémád, hiszen a legtöbb készülék alapból 128 GB memóriakártyát képes befogadni és 1080-as felbontású felvételt rögzít. Egy órányi 1080-as felvétel körülbelül 6 GB-ot foglal el a memóriából. Fontos, hogy olyan készüléket válassz, amelyik akkor sem hagyja abba a felvételt, ha betelik a tárhely, hanem felülírja a korábbi videókat (hurok felvétel), így biztosítva, hogy nem maradsz le semmiről utad során. Ismerd meg a MiVue Manager alkalmazást, ahol kényelmesen tudod rendszerezni és visszanézni a rögzített anyagokat! 

4. tipp: vezetéstámogató szolgáltatások

A Mio egyes modelljei további extrákkal segítik a sofőröket. A MiVue 792 WIFI Pro készülék például nemcsak kiváló minőségű felvételeket készít nappal és éjszaka is egyaránt, de fejlett vezetéstámogató rendszerének köszönhetően szuperbiztonságossá és még élvezetesebbé teszi utadat. Kapsz figyelmeztetést a sebességmérő kamerákról ugyanúgy, mint hangjelzést, ha nem tartod be a követési távolságot. Kapcsolj környezetbarát (Eco) üzemmódba, mely elemzi a vezetési stílusod és felajánl opciókat, hogy bolygónkat kímélő módon juss el az úticélodhoz. 

 

5. tipp: legyen minél kisebb

Összességében elmondható, hogy érdemes kerülni a nagyméretű, lógó illatosítókat, plüssállatokat a szélvédő környékén, és úgy általában mindent, ami a kilátásban zavarhat minket vezetéskor. Minél kisebb és diszkrétebb a fedélzeti kameránk tehát, annál jobb. A MiVue J60 és J85 modellek akár a visszapillantó mögé is illeszthetőek egyedi, kijelző nélküli dizájnjuknak köszönhetően. A „Kicsi a bors, de erős” kategóriában, pedig az ultrakompakt MiVue C570-es modell igazán felveszi a versenyt nagyobb társaival is, ha teljesítményről, vagy a felvételek minőségéről van szó!

 

 

Grátisz tipp: figyelj az aranymetszésre!

Az aranymetszet egy olyan arányosság, ami a fotózásnál és videók készítésénél is gyakran megjelenik, két részre osztva a felvételt, egyensúlyt teremt. 

 

A „csodaszám” a menetrögzítő kamerák esetében a 4:6 arány. Állítsd be a kamerád úgy, hogy az ég felé 4 és az út felé 6-os arányban legyen a felvétel. Így a naplemente, vagy a kiszámíthatatlan látási viszonyok ellenére is el tudod kerülni, hogy alul- vagy túlexponált felvételt készíts. A beállítás mellett figyelj arra is, hogy a szélvédőd tiszta legyen! Válassz egy stílusos és egyszerűen használható készüléket, mint a MiVue 733 WIFI, mely tökéletes Facebook Live videók készítésére és megosztására.

 

3 év jótállás minden készülékre

Ha most vásárolsz Mio fedélzeti kamerát, nemcsak a prémium minőségű termékek előnyeit élvezheted, de a korábbi 2 év jótállás helyett, most 3 év garancia is jár minden készülékhez 2019. december 31-ig. Így igazán nyugodt szívvel szemezgethetsz a minden stílushoz és vezetési igényhez igazodó modellek között, amíg megtalálod a számodra legjobbat!

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50