Svéd UMTS: a Telia pereskedik

MTI Sajtóadatbank, 2001. január 8. 10:19
A Telia AB svéd távközlési csoport pénteken bejelentette: azt akarja, hogy bírósági úton fagyasszák be a harmadik generációs UMTS-licencek kiosztásának folyamatát, ameddig el nem bírálják fellebbezését, amelyet azért nyújtott be, mert UMTS-licencpályázatát - megvalósíthatósági akadályokra hivatkozva - elutasították.
A Telia - Svédország legnagyobb távközlési hálózati szolgáltatója - ma kívánja benyújtani keresetét a stockholmi körzeti közigazgatási bíróságnál.

A döntés elleni fellebbezésben a Telia arra hivatkozik, hogy a Nemzeti Posta és Távközlési Ügynökség (PTS) számos hibát követett el az elbírálásnál. Svédországban nem a hagyományos árverezéssel, hanem úgynevezett "szépségversenyen", a pályázatok áttanulmányozása után ítélték oda a koncessziókat még decemberben.

A Telia elnöke és ügyvezetője szerint a hatóság először is vétett a svéd távközlési törvénynek a távközlési szolgáltatásokhoz való hozzáférésről szóló cikkelye ellen, amely a fogyasztók számára a lehető legalacsonyabb áron történő hozzáférést írja elő. Továbbá a cég szerint a PTS által a pályázatok elbírálására felfogadott külső tanácsadók úgy tettek megállapításokat pályázatával kapcsolatban, hogy azt vele nem közölték. A Telia szerint ez is ellentétes a törvényekkel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14