Tankönyváruház az interneten

, 2001. január 15. 13:20
2001 január első napjaiban nyitotta meg kapuit az első online tankönyváruház, www.nettankonyv.hu címen. A Nemzeti Tankönyvkiadó áruházában jelenleg 2000, a készlet teljes feltöltését követően kb. 5000 kötet közül válogathatnak a vásárlók.
A közismereti tankönyvek mellett nyelvkönyvek, érettségi és felvételi feladatgyűjtemények, ismeretterjesztő és szakkönyvek, oktatási célú hangkazetták és CD-ROM-ok sorakoznak a "polcokon".

Az érdeklődők cím, szerző, raktári vagy ISBN szám alapján kereshetnek meg egy már ismert könyvet, vagy kulcsszó, iskolatípus, tantárgy, évfolyam, műfaji besorolás, rövid leírás alapján böngészhetnek a teljes készletben. A könyvek borítója mellett könyvészeti adatok és tartalmi ismertetés olvasható.

Az áruház jelenleg a Nemzeti Tankönyvkiadó és a Tankönyvmester Kiadó könyveit forgalmazza, de tervezik más kiadók könyveinek árusítását is. Kiegészítő szolgáltatásként az áruház rendszeres tájékoztatást ad a megjelent újdonságokról, pedagógusokat, diákokat érdeklő hírcsokrot állít össze, a naptárban figyelemmel kísérhető a tanrend és a nevezetes napok.

A kiadó könyveihez az ország 3500 települése közül 44-ben juthatnak hozzá helyben a vásárlók, a teljes készlet azonban ezekben az üzletekben sem található meg. A webáruházzal ez a probléma megoldódott. Az elektronikus áruház kínálatával elsősorban a pedagógusokat célozza meg, de várja a tanulni vágyókat az óvodás korosztálytól az egyetemistákig, és számít a szülőkre is. Az iskolák osztálynyi mennyiségű tankönyveinek megrendelésére, azaz a hivatalos tankönyvrendelésre a Nettankönyv áruházban nincs lehetőség, tekintettel arra, hogy az más csatornán, az Oktatási Minisztériumot is érintve történik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14