Hír-SMS

, 2001. január 15. 21:16
Gyakorta előfordul, hogy valaki folyamatosan szeretne "képben lenni", de bizonyos okoknál fogva - például külföldi tartózkodáskor - nyomtatott lap nem áll rendelkezésére, és nem adódik folyamatos Web-elérési lehetősége sem. E helyzetre kínál megoldást a Számítástechnika Online (www.szamitastechnika.hu, www.szt.hu) 2001. január 15-én elinduló legújabb szolgáltatása.
A Carnation fejlesztette Hír-SMS útján minden mobiltulajdonos címszavakban azonnal tudomást szerezhet az általa kiválasztott körbe tartozó legfontosabb hírekről, eseményekről. A szolgáltatás iránt érdeklődők, ha akarják, az egyes hírek publikálásával lényegében egy időben kapnak üzenetet mobiltelefonjukra. A szolgáltatás ingyenes és a tervek szerint az is marad.

Jóllehet a Hír-SMS a PannonFutárra épül, a Westel és a Vodafone előfizetői ugyanúgy megkapják az SMS-t mobiljaikra, mint a Pannon GSM ügyfelei. Az online média világában elsőként sikerült egy ilyen "multiplatformos" megoldást kialakítani.

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hírlevelekhez hasonlóan fel kell iratkozni a Hír-SMS szolgáltatásra az szt.hu oldalain, s be kell jelölni, hogy milyen típusú hírekre tart igényt valaki. Lehet válogatni, például a rovatok híreiből, és lehet csak a nap hírére vagy csupán az első kézből származó információkra korlátozni az értesítés kiküldését. Kérhet valaki SMS-t rögtön a hír publikálása után, de előírhat rögzített időpontokat is. S válogathat a hírek között kulcsszavak szerint is.

Ha valahol, akkor ennek a szolgáltatásnak az igénybevételekor különösen ajánlatos élni a testreszabás lehetőségével. A Számítástechnika Online SMS-szolgáltatásának regisztrációjakor érdemes jól megválogatni, milyen jellegű hírek is azok, amelyekről valóban elengedhetetlen az azonnali értesítés, hiszen különböző témákban naponta akár 30-40 új hír is megjelenik a weboldalon, s ennyi SMS-sel már nem mindenkinek könnyű megbirkóznia.

A mobilszolgáltatásokra természetesen jellemző az integrálhatóság. Igen sok embernek van WAP-os telefonja, és az szt.hu hírei WAP-on is elérhetők. Itt már valamivel több információ szerepel, mint a Hír-SMS beszédes címében, hisz a WAP-felületen a címen kívül a hír első mondata is olvasható. De maga a hír teljes terjedelmében természetesen csak az szt.hu oldalain bomlik ki.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14