Az S and P visszaminősítette a KPN-t

MTI Sajtóadatbank, 2001. január 16. 10:39
Az elsőrendű A adósi kategória alá minősítette vissza a magyarországi érdekeltségekkel is bíró holland KPN N.V. távközlési szolgáltatót hétfőn a Standard and Poor's nemzetközi hitelminősítő.
A hétfői londoni közlemény szerint az S and P az eddigi A mínuszról BBB pluszra rontotta a KPN hosszú távú adósi minősítését. Az indoklás szerint a cég rövid- és középtávon nem lesz képes olyan nettó adósság/működési pénzforgalmi aktívum (EBITDA) arányt elérni, amely megfelel egy A mínusz besorolású vállalaténak.

A hitelminősítő közleménye szerint az S and P azt valószínűsíti, hogy a tavalyi nettó adósság/EBITDA ráta 6-6,5-szeres lesz az egy évvel korábbi másfélszeres arány után.

A KPN adósságállománya jelenleg mintegy 20 milliárd euró, piaci tőkeértéke nem éri el a 17 milliárd eurót. A cég hétfőn közölte: a hitelminősítői besorolás rontása évente hozzávetőleg 15 millió euróval növeli a kamatkiadásokat.

A vállalat azt is közölte, hogy elsőrendű hitelminősítői osztályzata visszaszerzése érdekében adósi pozíciójának javítását célzó programot hajt végre. A KPN konszernnek Magyarországon a Pannon GSM-ben és a PanTel Rt.-ben van tulajdoni részesedése.

Kulcsszavak: KPN +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38