Új vezető a Netscape élén

Tóth Kristóf, 2001. január 18. 23:17
Az America Online csütörtökön bejelentette, hogy egy, a cégnél ötéves munkaviszonyban lévő "veterán" fogja átvenni Jim Martin helyett a Netscape részleg vezetését. A Warner-AOL egyesülés óta ez az első komoly jelentőséggel bíró személycsere a cégnél.
Jim Bankoff, aki ez idáig az AOL üzletpolitikai részlegének vezérigazgatója volt, mostantól a Netscape részleg vezetési teendőit látja el, de a kisebb vállalkozások számára létrehozott Netbusiness kezdeményezés is az ő irányításával működik majd.

Az AOL-Time Warner páros sajtóközleményében arról is beszámolt, hogy Jim Martin, a Netscape korábbi vezetője nem távozik a cégtől, hanem másik pozíciót tölt majd be.

A bejelentés pontosan egy héttel az után történt, hogy a Federal Communication Commission (Szövetségi Kommunikációs Bizottság) áldását adta az America OnLine-Time Warner egyesülési szándékára.

Az AOL szerdán jelentette be, hogy Kevin Conroy, aki korábban a BMG vezérigazgatója is volt, elvállalta a cég újonnan létrejött zeneüzletágának vezetői posztját.

A Netscape újdonsült vezetője, Bankoff öt éve dolgozik az America OnLine-nál. Feladata eddig a cég üzletpolitikájának kialakítása volt, de ő felelt fejlesztésekért és a cég különféle partnereivel való kapcsolattartásért is.

Bankoff mindezen kívül az AOL Plus és az AOL Music programozócsoportjainak vezetését is ellátta. Az AOL-Warner egyesülés után feladata a két társaság működésének összevonása és a Netscape részleg vezetése lett.

1995-ig Bankoff a Ruder Finn's Global Public Affairs-nél, valamint a CNN-nél dolgozott.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50