GM: kéziszámítógépet az orvosoknak!

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. január 25. 22:46
A General Motors bejelentette, hogy a klinikai információspecialista Medscape céggel hároméves megállapodást kötött, melynek célja, hogy a GM dolgozóit ellátó orvosok kéziszámítógépekhez juthassanak. Ezzel a lépéssel a detroiti autóóriás mintegy 5 ezer amerikai orvos számára teszi lehetővé a Medscape Mobile programjának használatát.
Az orvosi körökben egyre terjedő software nemcsak a gyógyszerfelíráshoz szükséges gyógyszerlistát teszi elérhetővé, de esetekre bontva kínál betekintést korábbi orvosi esettanulmányokba, ami segít az orvosnak meghozni a legjobb döntést. Az adatbázist a Medspace Logician nevű rendszere biztosítja majd, ez a gyűjtemény már több mint 11 ezer kórházban van napi használatban.

Az adatbázis a hagyományos orvosi kézitáskába aligha férne bele, mivel 16 millió amerikai eset leírását tartalmazza. A GM célja az orvosi műhibák számának csökkentése, valamint az áttekinthetőség. A cég felmérései szerint az egy évben felírásra kerülő 900 millió recept mintegy 30 százalékát kell újra megírni, vagy a biztosítási szabályok, vagy az orvos olvashatatlan kézírása miatt. A GM-nek 388 ezer közvetlen alkalmazottja van, de 1,2 millió alkalmazott tartozik egészségbiztosítási rendszeréhez, így a mostani befektetéstől dollármilliók megtakarítását várják.

Kulcsszavak: GM +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55