Interneten érkezik a leghatékonyabb segítség Indiába

Zsigó József, 2001. január 30. 20:54
Az indiai földrengés túlélői hamarabb - és néha az egyetlen módon - adhatnak hírt magukról külföldön élő rokonaiknak, és gyorsabban juthatnak pénzsegélyhez az internet segítségével.
Sok indiai IT-szakember él az USA-ban és Európában, akik rokonaikat, ismerőseiket hagyták vissza. Mindenkit megdöbbentett az India északi részén észlelt földrengés, így ők igyekeztek leggyorsabban információt szerezni. A távközlés azonban megbénult, így telefonon senkit nem lehetett elérni. A közeli városokban, ahol a kár kisebb, működnek a helyi telefonvonalak, így azok a rokonok, akik komputerhez fértek, e-mailen küldtek üzenet a tengerentúlra. Távolsági beszélgetéseket még mindig nem lehet folytatni a katasztrófa színhelyéről, de egy gyorsan kiépített helyi vonalon át az internetes net2phone.com és a dialpad.com segítségével szót válthattak az egymással a rokonok.

Közben a Szilícium-völgyben dolgozók is összefogtak, és gyűjtést kezdtek az áldozatok megsegítésére. A hitelkártyájukról átutalt összeg pár napon belül megérkezett Indiába, segítve az újjáépítésben és vásárlásokban – adta hírül a San Francisco Chronicle.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14