A Sega drasztikusan csökkenti a Dreamcast árát

Tóth Kristóf, 2001. február 2. 23:08
A japán játékprogram- és konzolgyártó pénteken bejelentette, hogy Dreamcast játékkonzoljainak, amelyeknek a cég a hónap végén leállítja a gyártását, a felére kívánja csökkenteni a vételárát.
A cég az amerikai és a japán piacon már életbe is léptette az új vételárat, amelynek elsődleges célja az, hogy a Sega mintegy 2 millió darabos Dreamcast-raktárkészletét kiürítse. Az elemzők már korábban jelezték, hogy a társaság várhatóan hasonló cselekedetre fogja elszánni magát, mivel a napokban a cég bejelentette, hogy a hónap végén leállítja a konzolok gyártását.

A Sega közleménye szerint a cég a Dreamcast játékkonzol árát a mostani 199 dollárról 99,95-re csökkenti az amerikai piacon, és a jövőben Japánban is az eddigi ár felébe fognak kerülni a konzolok.

A cég szóvivőnőjének elmondása szerint a Sega tervezi a konzol európai árának a felére csökkentését is, de még nem dőlt el, hogy ez ténylegesen megtörténik-e majd vagy sem.

A Segának mintegy 280 ezer darab Dreamcast konzolja van raktáron Japánban, valamint 1,2 millió az USA-ban. Az európai és ázsiai piacon a raktárkészlet 460, illetve 90 ezerre becsülhető.

A meglehetősen rossz anyagi helyzetben lévő cég a Reuters szerint azért volt kénytelen leállítani a Dreamcast játékkonzolok gyártását, mert az csak igen kis darabszámban kelt el ez idáig. A Sega azzal magyarázza a vártnál jóval kisebb érdeklődést a konzolok után, hogy a játékosok szinte kivétel nélkül a konkurens Sony és Nintendo játékgépeinek megjelenésére vártak, és szinte észre sem vették, hogy a SEGA konzolja a piacon van.

A tokiói központú társaság ezentúl kizárólag játékszoftverek fejlesztésére valamint a szórakoztatóiparra kíván koncentrálni. A cég terveiben leginkább a nyereségesség újbóli megteremtése szerepel, amely az illetékesek szerint a jövő évtől várható.

A Sega természetesen a jövőben is támogatja majd a Dreamcast felhasználóit, így azok sem maradnak még évekig új játékok nélkül, akiknek Dreamcast konzoljuk van, vagy esetleg az árengedmény miatt mostanában vesznek majd egyet.

Kulcsszavak: konzol játék Sega

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50