A Telecom Italia 15 százalékos forgalomnövekedésre számít az idén

MTI Sajtóadatbank, 2001. február 6. 09:31
Az olasz Telecom Italia az idén 15 százalékos forgalomnövekedésre számít tavalyhoz képest, és ezzel 33,7 milliárd eurós forgalmat akar elérni.
A pénzforgalmi többletet (EBITDA) ugyancsak 15 százalékkal magasabbra, 15 milliárd euróra teszik - közölte hétfőn Firenzében a cég elnök-vezérigazgatója, Roberto Colannino, részvényesekkel rendezett találkozóján. A cég nettó adósságállománya 2000-hez képest nem változik, a beruházások pedig 10 milliárd eurót tesznek ki az idén.

A Telecom Italia anyacége, a jelenleg többségi, 54,8 százalékos részesedéssel bíró Olivetti elvesztheti többségét, és részesedése mindössze 40 százalékra csökkenhet. Több takarékrészvényes panaszára ugyanis a Telecom Italia kénytelen a korábban tervezettnél nagyobb arányban részvényre váltani ezeket az értékpapírokat. Ezzel megnyílik a lehetőség a többség megszerzésére a Telecom Italiában. A távközlési társaság rendkívüli részvényesi közgyűlést hív össze még februárban, hogy megvitassa a tervezett részvénycseréket. Roberto Colannino, aki egyszersmind az Olivetti vezére is, közölte, hogy az Olivettinek nincs elhatározott politikája arra az esetre, ha valaki más meg akarná szerzeni a Telecom Itali többségét. - Nem is tartjuk lehetségesnek ezt a hipotézist - mondta újságíróknak.

A Telecom Italia mindenesetre részvényvisszavásárlásra fordítja - 15 százalékos felárral - a részvénycsere teljes bevételét.

Kulcsszavak: Telecom Italia +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14