Fennállásának egyik legsikeresebb évét zárta az IQSOFT!

, 2001. február 7. 13:25
A KFKI Számítástechnikai Csoport szoftver- technológiai és - fejlesztési központja, az IQSOFT RT. 2000-es év árbevétele meghaladta a másfél milliárd forintot, a cégnél keletkező hozzáadott érték is több, mint 1,1 mrd forint volt, az adózás előtti eredmény pedig 194 millió Ft-ot ért el. Az árbevétel több, mint 50 százalékkal, a hozzáadott érték pedig 84 %-kal növekedett.
"Tovább erősítettük szakembergárdánkat, az év végi közel 90 fős állományi létszámunk 18 %-kal haladta meg az előző évit, létszám növekedésünk elsősorban kiválóan képzett szoftverfejlesztők felvételét jelentette. Tovább fejlesztettük kereskedelmi tevékenységünket is, a kereskedői létszám bővítésével párhuzamosan kialakítottuk a kereskedelmi stratégiánkat leghatékonyabban támogató modellt.

A kimagaslóan jó eredmények az alaptevékenységnek számító alkalmazásfejlesztésnek illetve a kapcsolódó szolgáltatásoknak köszönhetők, ezek együttesen az összárbevétel 70 %-át tette ki. Szolgáltatásaink közül a konzultációs tevékenységünk iránti igény növekedését tapasztaltuk, a vállalatoknak egyre inkább átfogó IT stratégiára és azt megbízhatóan kiszolgáló informatikai megoldásokra van szüksége. AZ IQSOFT Rt. az elmúlt évben számos partnerénél közreműködött például az e-bussines stratégia kidolgozásában és ezt követően alakította ki a szükséges szoftverkörnyezetet. Projektjeink száma tavaly meghaladta a 25-öt.

A szoftverfejlesztési technológiában tovább erősödött meghatározó szerepünk a hazai piacon. Ennek keretében a Rational cég, teljes fejlesztési életciklust támogató integrált szoftver termékcsaládja folytatta piachódítását. is. Ebből származó árbevételünk megháromszorozódott.

A könyvtári és vállalati információk kezelésére, tudásbázis létrehozására alkalmas OLIB rendszerünk már több, mint 20 felhasználóval rendelkezik, a 2000. év kiemelkedő implementációi az LRI-nél, MNB-nél, HIF-nél és a Magyar Postánál valósultak meg.

A 2000. IV. negyedévben induló IQSOFT - John Bryce Oktató központ az év végére visszaigazolta a várakozásokat és jó eredménnyel zárt. Az Oktató Központ sikeresen beindította a Magyarországon még ismeretlen un. átképzős tanfolyamait, és már teljes vertikumát kínálja a Microsoft illetve más, meghatározó vendorok által forgalmazott IT technológiák oktatásának az IQSOFT-nál hagyományosnak számító ORACLE, Java, UML, stb tanfolyamok mellett." - olvasható a cég sajtóközleményében.

Kulcsszavak: Iqsoft +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55