Intel-Siemens: 2 milliárd dolláros szerződés

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. február 8. 20:22
Az Intelnek sikerült tető alá hozni egy kétmilliárd dollárról szóló szerződést a Siemens-szel, az amerikai cég flash memóriát és egyéb vezeték nélküli berendezésekhez szükséges technikát szállít majd a német óriásgyártónak.
A megállapodás három éves időtartamra szól, és a flash memóriák szállításán kívül előirányozza a két cég együttműködését új vezeték nélküli eszközök kifejlesztésére, főként Intel részegységekből az Intel Personal Internet Client Architecture (PICA) felhasználásával. Az ilyen irányú fejlesztés nagyon megmozgatta az Intel fantáziáját. A cég 1999-ben külön létrehozott egy vezeték nélküli fejlesztési csoportot Ron Smith vezetésével. A PICA megoldások Intel szilíciumtechnológiára, flash memóriára, és az Analog Devices és az XScale segítségével kifejlesztett digitális jelfeldolgozásra épülnek.

A mostani megállapodással a Siemens már a második nagyvállalat, mely az Intel termékeire és megoldásaira alapozza fejlesztéseit. A Mitsubishi már korábban szerződést kötött az Intellel a PICA technológia és Intel főegységek alkalmazására mobiltelefonjaiban, és a jelek szerint több más ázsiai mobilgyártó is ezt fontolgatja, miközben a Texas Instruments és a Motorola elszántan védi saját piacrészesedését – fejti ki a CNET.

Kulcsszavak: Intel Siemens +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38