A Gladiátorból is játék készül

Tóth Kristóf, 2001. február 12. 23:27
Egy most bejelentett Vivendi Universal üzleti szerződés részeként nyilvánosságra hozták, hogy a Havas Interactive-ot ezentúl már Vivendi Universal Publishingnek fogják hívni. A cég szórakoztatóipari portfóliójába többek közt olyan nagy nevek tartoznak már, mint például a Blizzard Entertainment, a Flipside.com, a Sierra, a Knowledge Adventure és a Universal Interactive Studios.
A Universal-filmek, televíziós műsorok és videojátékok, valamint a videojátékokat terjesztő kiadók között független "bróker" szerepet betöltő Universal Interactive Studios is csak nemrég lett a Vivendi Universal Publishing tagja. Az erre vonatkozó szerződések értelmében a Vivendi Universal Publishing a közeljövőben több Universal filmes produkció "számítógépesítési" jogához is hozzájuthat.

A Vivendi Universal Publishing jelenleg is több ilyen engedéllyel rendelkezik, így már megszerezte a Spyro the Dragon videojáték terjesztési jogait, valamint az egyelőre nyilvánosan még be nem jelentett, nagy sikerű Gladiátor mozifilm videojáték-verziójának licencjogait is. Dave Grenewetzki, a Sierra elnöke még tavaly novemberben azt nyilatkozta, hogy az idei év folyamán több új, Universal Interactive Studios-féle licencelt játék bejelentésére is sor kerül.

A Universal Interactive Studios ezenkívül nemrég többéves szerződést írt alá a Konamival, melynek értelmében a közeljövőben olyan különböző filmekre épülő videojátékok látnak majd napvilágot, mint például a Crash Bandicoot, The Grinch, The Mummy, The Thing és a Jurassic Park 3, de ezeken kívül a tervek szerint több, már klasszikusnak számító monstre Universal-film is hasonló sorsa fog jutni. Mivel azonban a Konami leginkább a konzolpiacon számít sikeresnek, a fent említett játékok PC-s változatait már a Vivendi Universal Publishing fogja piacra dobni.

Egyes források szerint a nemrég létrejött Konami-Universal Interactive Studios-Vivendi Universal Publishing együttműködési szerződést máris átvizsgálják, és bizonyos szükségessé vált módosításokat hajtanak végre rajta, melynek következtében a Crash Bandicoot, a Jurassic Park 3 és The Thing videojátékok licencjogait is átvizsgálják, a jövőben pedig elképzelhető akár a Back to the Future trilógia, a Dracula vagy a Casper filmekre épülő videojátékok megjelenése is. Az említett kiadók láthatóan nagyon rástartoltak a különböző filmes játékokra, azonban kétséges, hogy a nagy rohanásban készülő videojátékok vajon milyen történettel és játékmenettel fognak rendelkezni.

Kulcsszavak: Vivendi SA mozi játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14