Macromedia FlashPlayer PocketPC-kre

FeriMesz , 2001. február 19. 22:19
A PDA számítógépekre készített, jelenleg még folyamatosan fejlesztett Macromedia FlashPlayer ingyenesen letölthető. Az interneten hozzáférhető verzió 3.0-s Windows CE rendszereken fut, és segítségével tenyérszámítógépeken megtekinthetőek a Flasht tartalmazó weboldalak. Az év folyamán a Macromedia a program kész, normál verzióját is bemutatja.
A Flash-animációk nem igényelnek nagy sávszélességet, így már az asztali számítógépek is gyorsan letöltik azokat. A látványos animációk a hardvertől és a mobilinternet-összeköttetéstől függően élvezhetőek a PocketPC-ken.

A Macromedia adatai szerint a PocketPC alkalmasabb a Flash-animációk megjelenítésére, mint a többi tenyérszámítógép. Ennek oka a 16 bites színes kijelző, a beépített audiolehetőségek, a gyors processzor.

A Macromediától ingyenesen letölthető a Flash Authoring Kit is, amellyel a Flash-oldalakat át tudjuk alakítani PocketPC által olvasható formátumúra. A program tartalmazza az átalakítási irányelveket, dokumentációkat és pár mintát. A Flash-minták megtekinthetőek a Macromedia honlapján is.

A Macromedia többféle hardveren futtatható FlashPlayert bocsát rendelkezésre az interneten. Külön típus tölthető le a Casio és a Compaq iPaq számára. A HP Jornadához is készült speciális verzió. A FlashPlayer jelenlegi típusaival még nem a széles nyilvánosság igényeit kívánják kielégíteni, most inkább a Flash-oldalak fejlesztőinek segítenek.

Kulcsszavak: pda flash MacroMedia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59