CA: folytatódó Akadémiai Partner Program

Kovács Attila, 2001. február 23. 18:02
A Computer Associates (CA) Magyarország a felsőoktatási intézmények támogatására létrehozott Akadémiai Partner Program elnevezésű kezdeményezésének újabb állomása volt a február 23-án a BKE és ÁIE Államigazgatási Kar közigazgatási informatikai tanszékén tartott szakmai nap.
Ezen a partnerprogram céljaival és - a tanszéken kialakított konfiguráció élő bemutatója keretében - a CA Unicenter TNG rendszermenedzsment programcsomaggal ismerkedtek más felsőoktatási intézmények meghívott képviselői, oktatói. A CA fontosnak tartja, hogy a felsőoktatásban részt vevők közül az informatikával kapcsolatba kerülő hallgatók a világon mindenütt térítésmentesen hozzáférjenek az általa fejlesztett és forgalmazott technológiákhoz. Az ezt célzó Akadémiai Partner Program a legújabb szoftververziók rendelkezésre bocsátása mellett minden egyetemen, főiskolán két „helyi” szakember ingyenes műszaki képzését is biztosítja. Jelenleg hazánkban az említett tanszéken kívül a Műegyetem hallgatói számítóközpontját is felszerelték a Unicenter TNG-vel, ám várható további felsőoktatási helyeknek a programba való bevonása.

A CA ez évben jelentős világméretű átalakuláson megy át, amelynek eredményei, hatásai az új pénzügyi év kezdetével, áprilissal fognak markánsan megnyilvánulni: a legfontosabbnak talált 4-6 termékkörre az eddiginél fokozottabban fokuszál a cég, amely a hagyományos licencelésről áttért a - máris jelentős a bevételemelkedést kiváltó - szoftverbérlési konstrukcióra. A megújulásért, amelynek része az új logó mellett a megújított pr- és marketingkommunikációs kampány is, itthon olyan CA-partnercégek is sokat tehetnek, mint a debis, Compaq, VT-Soft, KFKI-ISYS, Minor és SZÜV.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55