Grespik személyes adatai is a weben

Szalay Dániel, 2001. február 25. 21:54
Folytatódik az évszázad adatvédelmi botránya. Néhány napja Torgyán József és fia magánjellegű telefonszámát, szombaton pedig egy másik sztárügyvéd, Dr. Grespik László adatait tették közzé az interneten. A honlap szerzője "Őrültek a hatalom mámorában" sorozatnak nevezte az akciót, így feltehetőleg ugyanaz/ugyanazok a személyek készítették a két honlapot.
Tegnapi hírünkben arról számoltunk be, hogy bárki felhívhatja Torgyán József telefonszámát, amelyet egyes hírek szerint egyébként továbbra is a Földművelődésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium finanszíroz, annak ellenére, hogy az FKGP pártelnöke 9 napja nem miniszter az FVM-ben. A weben lévő telefonszám valódi, azt tárcsázva az elnök felesége, párttársa, Torgyánné Cseh Mária jelentkezik.

Szombaton folytatódott az "évszázad adatvédelmi botránya": Dr. Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetőjének adatai is felkerültek a webre.

A honlap szerzője arra emlékezteti a netpolgárokat, hogy "ez az úriember perelte a Heti hetes c. műsort, ezzel szépen lejáratva magát, ő az, aki kenyérrel dobálja meg a sajtó képviselőit, ő az, aki bezárat egy iskolát, ő az, akit a külföldiek perelnek, ő az, aki nem törődik a jogerős bírósági határozatokkal sem".

Úgy tűnik: az internetező polgárok tökéletes eszközt találtak tiltakozásaikhoz, hisz az internet anonimitása miatt igazából retorzió nem érheti őket. A honlap szerzője szerint nincs értelme a hivatalvezetőnek megsértődnie, mert ha Grespik meg is haragszik a tiltakozó honlap miatt, "max. magában mérgelődhetne, és csak neki lenne kellemetlen ezzel a kényelmetlenséggel élnie."

A weblapot ezúttal is az Extra ingyenes tárhelyszolgáltatásán helyezték el. Lehet, hogy mostantól minden politikus adatai elérhetőek lesznek a neten?

Kulcsszavak: politika +legfontosabb jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38