Szerkezetátalakítás az Acernél

, 2001. február 26. 13:54
Az Acer szerkezetátalakítást hajt végre, melynek keretében a DMS (Tervezés és Gyártás) és az ABO (Acer Márkatevékenység) üzleti egységek megalakításával különválasztja OEM- és márkaüzletágát.
A DMS elnök-vezérigazgatójává Simon Lint, az ABO elnök-vezérigazgatójává pedig J.T. Wangot nevezik ki. Az Acer Inc. elnök-vezérigazgatói posztját továbbra is Stan Shih tölti be, aki aktívan részt vesz majd az átfogó stratégiai üzleti tervek kidolgozásában.

Az Acer Márkatevékenység (ABO) a mobil számítástechnikára és kommunikációra, internettel összefüggő technológiákra és a kereskedelmi PC-k piaci szegmensére összpontosít. A Tervezés és Gyártás (DMS) elsősorban gyártói szolgáltatásokkal foglalkozik majd, amit a sokrétű ügyfélkör kialakítása érdekében tervezési és K+F szakértői tevékenységgel egészítenek ki.

„Az Acer a jövőben is törekszik az innovációra és a vevőközpontú szervezet kiépítésére” – fejtette ki Shih. “A jelenlegi szerkezetátalakítás egyszerűsített, célirányos és jövőbe tekintő szemléleten alapszik, és a piac változásait követő Acer fokozatos fejlődésének a része. Az Acernek a mai cégekhez hasonlóan rugalmasnak és alkalmazkodónak kell lennie, ha növekedni kíván.” Shih hozzátette: “Az OEM üzletág (DMS) és a márkaüzletág (ABO) különválasztása az erőforrásokkal kapcsolatos belső ellentéteket is megszünteti.”

Kulcsszavak: Acer +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36