Érkezik a Samsung Galaxy SmartTag2

forrás: Prím Online, 2023. október 6. 09:57

A Samsung bemutatja az új Galaxy SmartTag2 készüléket. Az október 11-től világszerte elérhető okoseszköz olyan újításokat hoz a Galaxy SmartTag termékcsaládba, amelyekkel még egyszerűbbé válik az értéktárgyaink nyomon követése. A továbbfejlesztett kialakításnak és felhasználóbarát formatervezésnek köszönhetően Galaxy SmartTag2 minden eddiginél sokoldalúbb és változatosabb alkalmazási lehetőségeket kínál. 

„Folyamatosan keressük annak a módját, hogy a Samsung Galaxy újdonságaival még kényelmesebbé tegyük az emberek életét – mondta Jaeyeon Jung, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke, a SmartThings és az eszközplatform-központ vezetője. – A Galaxy SmartTag2-vel azt tűztük ki célul, hogy a felhasználók könnyen és kényelmesen találhassák meg a holmijukat, tárgyaikat. A továbbfejlesztett alkalmazásnak és a hosszabb akkumulátor-üzemidőnek köszönhetően a Galaxy SmartTag2 tovább és több helyzetben nyújthat a felhasználóknak biztonságérzetet és biztosíthatja nyugalmukat.”

 

Az intuitív funkciókkal minden eddiginél egyszerűbben találhatjuk meg elveszett tárgyainkat*  

 

A Galaxy SmartTag2 vadonatúj Elveszve módja**  segítségével a felhasználók üzenetben adhatják meg az adataikat és elérhetőségüket. Így bárki, aki talál egy Galaxy SmartTag2-vel ellátott tárgyat, okostelefonjával beolvashatja a taget, hogy lássa a tulajdonos üzenetét és elérhetőségét. Így például, a háziállat nyakörvére erősített nyomkövetőben a gazdik feltüntethetik telefonszámukat, ha esetleg elkóborolna kedvencük. Az Elveszve mód bármely NFC-olvasóval és böngészővel rendelkező mobileszközön működik.  

 

A Galaxy SmartTag2 mostantól továbbfejlesztett Iránytű Nézettel is rendelkezik, nyilakkal mutatja a nyomkövető helyzetét és távolságát a felhasználóhoz képest, ezzel is bővítve a felhasználói élményt. Ez az üzemmód bármely az ultra szélessávú (UWB) technológiát támogató Galaxy okostelefonon, így a Galaxy S23 Ultra***-n is elérhető. 

 

A SmartThings Find applikáció is frissült, az újonnan regisztrált Galaxy SmartTagek mostantól egy, az alkalmazásra mutató parancsikont telepítenek a felhasználó okostelefonjára, lehetővé téve a SmartThings Find gyorsabb elindítását. Emellett az alkalmazás mostantól teljes képernyős térképnézettel és intuitív kezelő felülettel teszi gördülékenyebbé a felhasználói élményt.

 

Továbbá a Galaxy okostelefonok lecserélésekor a SmartTag2 mostantól automatikusan elvégzi az új Galaxy-okostelefon szinkronizálását a Samsung-fiók segítségével.

 

Még hosszabb akkumulátor-üzemidő az újításoknak köszönhetően****  

 

A továbbfejlesztett Normál üzemmód mellett elérhető vadonatúj Energiatakarékos üzemmóddal a felhasználók mostantól hosszabb ideig élvezhetik a Galaxy SmartTag2 kínálta előnyöket. Azon felhasználóknak, akik a SmartTagre támaszkodnak a tárgyaik vagy kis kedvenceik folyamatos nyomon követésében, a Takarékos üzemmód tökéletes lehetőséget kínál az akkumulátor élettartamának megőrzésére, miközben azt is biztosítja, hogy mindig szemmel tarthassák dolgaikat. A Takarékos üzemmóddal a Galaxy SmartTag2 akkumulátora immár akár 700 napig is kitarthat, ami több mint kétszerese a korábbi Galaxy SmartTag modell akkumulátor-idejének. Normál üzemmódban is 500 napra nőtt az akkumulátor élettartama, amely 50%-os növekedést jelent a korábbi modellekhez képest. A két üzemmód közötti rugalmas váltás révén a felhasználók hosszabb ideig követhetik nyomon értéktárgyaikat, legyen szó akár a slusszkulcsukról vagy kerékpárjukról.

 

Számos körülményhez alkalmazkodó és több lehetőséget kínáló, elegáns kialakítás

 

Az új Galaxy SmartTag2 kompakt méretével és karika alakú kialakításával a könnyű használhatóság jegyében készült. A nagyméretű fémhurok növeli a termék tartósságát, mivel ez az anyaghasználat a gyűrű belsejében nagyobb ellenállóképességet és terhelhetőséget biztosít, és olyan tartozékokkal is használható, mint a csíptetők és a kulcstartók. Ezek a kiegészítők táskákhoz és poggyászokhoz is rögzíthetők.

 

A Galaxy SmartTag2 továbbfejlesztett tartósságát az IP67-es*****  víz- és porállósági besorolás is mutatja. Ezáltal a felhasználók még a nagyobb kihívást jelentő környezetben, például a szabadban vagy utazás során is nyomon követhessék értékeiket. A háziállat-tulajdonosoknak sem kell aggódniuk amiatt, hogy a készülék elkopik a mindennapi igénybevétel során, például a vizes tálkák vagy a kinti futkározás miatt. 

 

A Galaxy SmartTag2 támogatja az új Kisállat-sétáltatási módot is, így a felhasználók könnyedén naplózhatják a négylábú barátaikkal tett sétákat.

 

Lelki béke, újracsomagolva

 

A Galaxy SmartTag2 megőrzi a Galaxy SmartTag és a Galaxy SmartTag+ számos népszerű funkcióját. Kihasználja mind a Bluetooth Low Energy (BLE), mind az UWB előnyeit, és a kiterjesztett valóság (AR) keresési technológiát kihasználva vizuálisan irányítja a felhasználókat a Samsung Galaxy okostelefon kamerája segítségével a megjelölt tárgyhoz. A Galaxy SmartTag2 emellett akár 120 méteres hatótávolságon belül Bluetooth-szal is működik, és a SmartThings alkalmazáson keresztül képes vezérelni az okos háztartási készülékeket.

 

A Samsung elkötelezett a Galaxy-felhasználók adatainak védelme mellett, ezért a SmartTag helymeghatározása csak a felhasználó engedélyével válik elérhetővé. A SmartThings Find titkosítja a felhasználói adatokat is, míg a Samsung Knox támogatja a biztonság további szintjét. Az Elveszve mód kikapcsolása után a tulajdonos adatai azonnal rejtetté válnak, és a felhasználó által megadott üzenet is törlődik a készülékről.

 

A Samsung Galaxy felhasználók számára a SmartThings Find az „Ismeretlen címke figyelmeztetések" funkcióval is biztonságot nyújthat. Ez a funkció értesíti a felhasználókat az esetleges illetéktelen követésről és üzenetet küld, ha a SmartThings Find azt észleli, hogy egy ismeretlen SmartTag követi őket. Ez segít megvédeni a felhasználókat és megakadályozza a helymeghatározó szolgáltatásokkal való visszaélést.

 

A Galaxy SmartTag2 fekete és fehér színben 2023. október 11-től lesz elérhető Magyarországon.

 

_____________________________________

*A Galaxy SmartTag2 használatához Samsung-fiókba való bejelentkezés és SmartThings Find regisztráció szükséges. A Galaxy SmartTag2-t az Android 11 vagy magasabb verziójú, ultraszéles sávú (UWB) támogatással rendelkező Galaxy okostelefonokkal kell párosítani a teljes működéshez. A pontosság csökkenhet, ha fizikai akadály van Ön és a címke között, például, ha az eszköz egy fiókban, fal mögött vagy autóban van.

**Az Elveszve módban megjelenő elérhetőségeket és üzenetet előzetesen regisztrálni kell a SmartThings alkalmazásban.

***A jelenlegi Galaxy termékek, amelyek támogatják az ultra szélessávot (UWB-t), a következők: Galaxy Note20 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy Z Fold2, Z Fold3, Z Fold4, Z Fold5.

****Az akkumulátor élettartama a Samsung által végzett belső laboratóriumi tesztek eredményein alapul, általános használati mintákra vonatkozóan. A készülék bevezetést megelőző változatának eredményeivel tesztelt, dobozos CR2032 elemet használva. Az akkumulátor tényleges élettartama a különböző használati szokásoktól, a készüléktípustól vagy az akkumulátor gyártójától függően változhat.

*****A Galaxy SmartTag2 IP67-es besorolású. Laboratóriumi tesztkörülmények között alkalmas akár 30 perces vízbemerítésre 1 méteres mélységig, édesvíz esetén. Strandon, medencében vagy szappanos vízben való használatra nem ajánlott. A készülék víz- és porállósága nem állandó, és idővel csökkenhet.

Kulcsszavak: Samsung Galaxy SmartTag2

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14