Xerox: újabb lépés a pénzügyi konszolidáció felé

, 2001. március 8. 17:29
A Xerox 100 százalékos európai leányvállalatán, a Xerox Limiteden keresztül megállapodott abban, hogy eladja a Fuji Xeroxban lévő érdekeltségei felét a Fuji Photo Filmnek 160 milliárd jen összegű készpénzért, amely a jelenlegi árfolyamon több mint 1,3 milliárd dollárnak felel meg.
A megállapodás értelmében a Fuji Photo Film tulajdoni hányada a Fuji Xeroxban 50-ről 75 százalékra emelkedett. Miközben a Xerox tulajdoni érdekeltsége 25 százalékra csökkent, a társaság jelentős jogokat tart meg kisebbségi tulajdonosként is.

“A Xerox ezzel a tranzakcióval nagymértékben fokozza likviditását és jelentős lépést tesz a vállalat felemelésére irányuló ígérete megvalósítása felé, miszerint több mint 2 milliárd dollárt realizál eszközeladásból” - mondja Paul Allaire, a Xerox elnök-vezérigazgatója.

Múlt év októberében a Xerox bejelentett egy, a vállalat felemelésére irányuló háromirányú finanszírozási tervet, amely 2-4 milliárd dollár bevételt jelentő eszközértékesítést, 1 milliárd dollárt meghaladó költségcsökkentést és fő stratégiai üzletágaira való fokozottabb összpontosítást foglal magában, különös tekintettel a dokumentumfeldolgozásra, a nagy teljesítményű nyomtatási megoldásokra és a színes termékek előállításának teljes spektrumára.

Kulcsszavak: Xerox Fuji +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55