Beszámoltatták az Amazont

Zsigó József, 2001. március 17. 21:29
Már két levelet kapott az Amazon.com elnöke, Jeff Bezos a nagy befolyással rendelkező pénzügyi csoportoktól, amelyben arra kérték, számoljon be cége anyagi helyzetéről és oszlassa el a fizetésképtelenségről terjesztett pletykákat.
Az első levelet március 8-án postázta a New York Society of Security Analyst's Committee, és most csütörtökön küldött egy újabbat. Az Amazon.com szóvivője szerint mivel cége csak negyedévente ad ki jelentést gazdasági helyzetéről, így időbe telt, amíg összegyűjtötték a szükséges információkat.

Ravi Suria, a Lehman Brothers gazdasági elemzője volt az első, aki felvetette annak lehetőségét, hogy a cég fizetésképtelenné válik és nem éli túl a dot-com válságot. A Society erre telefoninterjút kért Bezostól, de a kapott információt, miszerint téves Suria elemzése, nem tartotta elégségesnek. Ekkor határoztak úgy, hogy a befektetők és részvényesek érdekében részletes pénzügyi beszámolót kérnek az Amazon.com-tól, amelyet pénteken meg is kaptak. Mint az előzetes információkból kiderült, a cég anyagi helyzete nem rózsás, de nem rendült meg, és az év végéig biztosan nem megy csődbe. A Deutsche Bank független szakértője, Alex Brown szintén azon a véleményen van, hogy az Amazon.com stabilizálja helyzetét, sőt a negyedik negyedévben már nyereséges lesz - írja a CNet.

Kulcsszavak: Amazon +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38