Robbanásszerűen fejlődik az internet Mexikóban

Zsigó József, 2001. március 18. 19:29
Vicente Fox, Mexikó újonnan megválasztott elnöke szerint két éven belül minden önkormányzat optikai kábellel kapcsolódik majd össze, és azt ígéri, hogy az internet segítségével felzárkóztatja országát a fejlettek csoportjához.
Az elnök szerint a latin-amerikai országoknak óriási lehetőséget biztosít az internet, mivel segítségével egyszerre akár több fejlődési fokozatot is átugorhatnak. Először azonban ki kell építeni a nagy sebességű optikai kábelhálózatot, és amint ez megtörtént, bekapcsolják mind a 2600 önkormányzatot a hálózatba. Ezután a 9500 elavult távíróközpontot alakítják át internetezésre is alkalmas távközlési centerré, ahol helyszínenként legalább 15 számítógép áll majd a felhasználók rendelkezésére. A kormány szerződést kötött a nagy PC-gyártókkal olcsó gépek forgalomba hozatalára, és műholdas összeköttetéssel a kieső, kisebb településekre is el kívánják juttatni a tananyagot. A 36 milliós Mexikóban a népesség 40 százaléka a szegénységi küszöb alatt él, és nekik semmi reményük nincs arra, hogy a közeli jövőben internethez jussanak.

Szeptemberben nemzeti ösztöndíjprogramot indít a kormány, és a magáncégekkel együtt 100 millió dollárt oszt szét azok között a diákok között, akik tehetségesek, szeretnének továbbtanulni, de szüleik anyagi helyzete ezt számukra nem teszi lehetővé – adja hírül a Reuters.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14