A KFKI megvette a Dotkom Kft-t

, 2001. március 19. 17:03
2001. március 1-től kft-ként folytatja munkáját a Dotkom Internet Consulting. A szervezeti átalakulással egyidejűleg megváltozott az internetes tanácsadó cég tulajdonosi szerkezete is: a KFKI Investment Kft. 60 millió forintos tőkebefektetéssel 100 százalékos tulajdoni részesedést szerzett a Dotkom Kft-ben.
A 2000. nyarán a MAVA Befektetési Kft. (www.mava.hu) többségi, a KFKI Számítástechnikai Rt. (www.kfki.com) kisebbségi részesedésével alapított stratégiai tanácsadó eddig a TVNet Kft. (www.tvnet.hu) önálló divíziójaként működött. A Dotkom Internet Consulting tevékenységének első négy hónapjában sikerült megvalósítani az első időszakra kitűzött célokat. Az év végére 10 fősre gyarapodott társaság komoly piaci ismertségre tett szert, árbevétele pedig az előzetes terveknek megfelelően alakult.

Csizmadia Csaba, a Dotkom Kft. ügyvezető igazgatója szerint a mostani átalakulás és tőkeemelés jó alapot teremtett ahhoz, hogy a Dotkom teljesíthesse az idei évre 80 millió forintos árbevételt előirányzó terveit. A tulajdonosváltás tovább erősítheti az elmúlt hónapokban a KFKI Számítástechnikai Csoport cégeivel kialakult szakmai kapcsolatot. A Dotkom vezetésének optimizmusát mutatja, hogy 2002-re 300 millió forintos árbevételt irányoznak elő, így a korábbi terveknél hamarabb, már 2002. második negyedévére nullszaldóssá válhat a működés.

Szőnyi László, a KFKI Investment Kft. ügyvezető igazgatója úgy gondolja, hogy a Dotkom Internet Consulting-ba történő befektetésük jól illik abba a folyamatba, mely során a KFKI Számítástechnikai Csoport erőteljesen nyit az e-vállalkozások felé. A Dotkom Internet Consulting és a többi KFKI-cég tevékenysége jól kiegészítik egymást, így lehetőség van arra, hogy együtt még sikeresebben lépjenek fel a piacon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36