Az Intel lassítja izraeli gyára építését

Széll Zoltán, 2001. március 21. 11:14
Az Intelhez közel álló források szerint a lapkagyártó óriás lassítja izraeli (Kiryat Gat) új gyára építését, amely a második IA-64 processzorhoz, a McKinley lapkához gyártja majd az i870 lapkakészletet, mely Rambus határfelülettel rendelkezik. Ez már harmadik gyár (Irország: Fab 24 Leixlip, USA: Fab 17 Hudson, Massachussets), amelyet az eredetileg tervezettnél jó félévvel később helyez majd üzembe.
A Dell Corporation bejelentette, hogy már tervezi a McKinley alaplapot, amely Rambus határfelületet használ, mivel jelenleg ez biztosítja a legnagyobb memória-sávszélességet. A lapkakészlet támogatja Rambus – DDR átalakítót is.

Az R-Shasta projekt az első hír szerint szintén több hónapot csúszik. Ez Broadcom ServerWorks lapkakészletet használ a 32 bites Intel Foster processzorokhoz, amely támogatja a 4 CPU-s architektúrát. A R-Shasta támogatja a négy-utas DDR memóriát és a PCI-X buszt. A lapkakészlet már tulajdonképpen elkészült. Az Intel legújabb roadmap-je szerint a második negyedévben dobja piacra a Foster, vagy kereskedelmi nevén Intel Xeon processzort.

Kulcsszavak: Intel Dell alaplap +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55