Infostrada-díjak Telecom-előfizetés nélkül

MTI Sajtóadatbank, 2001. április 3. 07:56
Május közepétől hat olasz nagyvárosban lehet majd úgy előfizetni az Infostrada telefontársaság díjcsomagjaira, hogy az olasz telefonpiac történetében először nem kell a részben állami kézben lévő Telecom havi rögzített előfizetési díját fizetni.
Az utóbbi években a távközlésben hirtelen megugrott a piaci szereplők száma. Az egykor monopóliumot élvező Telecom Italia mellett megjelentek olyan cégek is, mint az Infostrada vagy a Wind. Ami ez utóbbi kettőt illeti, ugyanannak az üzleti csoportnak, nevezetesen az ENEL - privatizáció és feldarabolás előtt álló, tevékenységi körét egyre szélesítő - áramszolgáltató cégnek a birtokában vannak. Így "családon" belül egymásnak is vetélytársai.

Az új cégek már jó ideje kedvezőbb beszélgetési díjakkal bombázzák az ügyfeleket, akik éltek is bőven ezekkel a lehetőségekkel. A Telecomot azonban nem lehetett kikapcsolni az "alternatív" üzletből, mivel ennek a cégnek a tulajdonát képezik továbbra is a vonalak és a telefonkészülékek. Ezért hiába nyergelt át valaki egy másik társasághoz, a havi előfizetési díjat fizetnie kellett a Telecomnak.

Az Inforstrada a jövőben néhány városban - Rómában, Milánóban, Torinóban, Nápolyban, Firenzében és Padovában - meg tudja oldani, hogy a kliensnek ne kelljen többé a fix összeget fizetnie a Telecom számára, s mindezt úgy, hogy az előfizető megtarthatja eddigi telefonszámát.

Ez a rendszer azonban nem sokakat érinthet, korlátozott ugyanis az "átprogramozható" központok száma. A bővítés tervével azonban az Infostrada már mostantól tizenöt városból fogad el előjegyzéseket, beleértve Anconát, Bolognát, Genovát, Barit, Cataniát, Modenát, Palermót, Parmát és Veronát. Az "átpártolók" három díjcsomag közül választhatnak, mindegyik különböző összegű, kéthavi átalánydíjat kínál korlátozás nélküli beszélgetések számára, összekötve az internetes szörfözésre vonatkozó - átalány- és percdíjjal kombinált - konstrukciókkal.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14