VRAM kontra Vivendi

Kovács Attila, 2001. április 12. 15:25
A Vodafone néven mobilszolgáltatásokat végző VRAM Rt. jogorvoslatért a Magyar Szabadalmi Hivatalhoz fordult a Vivendi Telecom Rt. V-fon megtévesztő név használatáért.
A kezdeményezett jogi eljárás oka, hogy a vezetékes helyi szolgáltatásban érdekelt Vivendi az elmúlt hónapok óta a lakossági üzletágat V-fon néven hirdeti. Hírek szerint a V-fon védjegy bejegyeztetése ellen – azt követően, hogy a V-fon név megváltoztatására irányuló VRAM-kérdéseket a Vivendi elutasította – mind a Vodafone Group Plc. (amely a „Vodafone” védjegy jogosultja), mind pedig a Vodafone csoportba tartozó magyarországi vállalat észrevételeket terjesztett elő az MSZH-nál, valamint a fogyasztók megtévesztése címén eljárást kezdeményezett a Gazdasági Versenyhivatalnál. Az eljárásokban érintett a Vodafone Magyarország, illetve a Vivendi, mint védjegyoltalmat kérő cég.

A mobilszolgáltató álláspontja: a fogyasztók tudatos félrevezetéséről van szó, ugyanis a V-fon cégnév a köztudatban a Vodafone nevét idézi fel.

Az április 10-én közzétett sajtóinformáció szerint, amennyiben a fenti lépések nem hozzák meg a várt eredményt, a Vodafone megfontolja, hogy további jogi eljárást kezdeményezzen.

Kulcsszavak: Vodafone-hu Vivendi-hu jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50