Sega-játékok mobilon

Kollár Csaba, 2001. április 23. 19:59
A számítógépes játékok fejlesztésében élenjáró Sega együttműködési megállapodást kötött a J-Phone telekommunikációs operátorral, hogy játékai a közeljövőben már javakompatibilis mobiltelefonokon keresztül is elérhetőek legyenek.
A japán Sega együttműködése Japán harmadik legnagyobb telekommunikációs operátorával, a J-Phone-nal olyan játéklehetőségeket rejt magában, mint a Space Channel 5, a Jet Set Radio vagy a Typing of the Dead. Tudvalevő, hogy az egész világon nagy erőkkel folyik a mobilkommunikációs eszközökre tervezett játékok fejlesztése, tesztelése, illetve meghonosítása. Ebben jelenthet komoly előrelépést a két cég együttműködése, melynek hatása – állítják szakértők – nem csak Japánban, hanem az egész világon is érezhető lesz.

A J-Phone számára azért is fontosak az ilyen jellegű együttműködések, mert Japán első számú telekommunikációs operátorával, az NTT DoCoMo-val versenyezve lépéselőnyhöz juthat. Az NTT már bemutatta i-appli játékait és szabadidős szolgáltatását javakompatibilis telefonokra, a Fujitsu F503i-re és a Matsushita P503i-re. Mindkét cég bízik abban, hogy a javakompatibilis mobiltelefonok elterjedésével megnő azon telefontulajdonosok száma, akik a vezetéknélküli site-okról letöltik a játékokat, majd offline módban ki is próbálják azokat. A Sega bízik az optimista előrejelzésekben, mivel az utóbbi négy évben a pénzügyi eredményei nem voltak sikeresnek nevezhetőek. Ezért állította le a Dreamcast játékkonzolok fejlesztését, és inkább egyéb platformokra – pl. PlayStation 2 – dolgozott.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14