Meredeken nő az eladott játékkonzolok száma

Zsigó József, 2001. május 11. 20:26
Több mint kétszeresére nőtt az első negyedévben eladott játékkonzolok száma, sőt még ennél is jobban a Sony PlayStation 2 forgalmazása.
A múlt évben majd 18 százalékkal többet költöttek videojátékokra és kiegészítőkre a vásárlók, így az éves forgalom tavaly 1,6 milliárd dollár volt. Az NPD Group jelentése szerint a forgalom növekedése nagyrészt a PlayStation 2 értékesítéséből származott, mivel ez majd háromszor annyiba kerül, mint a korábbi Sony-verzió. Nem követte az általános növekedést a szoftvereladás: míg a konzolok 467 millió dollár értékben találtak gazdára, szoftverekre a vásárlók kevesebbet költöttek. Megfigyelők szerint ennek az az oka, hogy a régi szoftverek nem működnek jól az újabb konzolokon, ez utóbbiakhoz pedig még nem jelentek meg az új szoftverek.

A Nintendo Game Boy konzolját már nem keresik: ennek forgalma 24 százalékkal csökkent, de az új Game Boy Advance, amely már kapható Japánban, igen kelendő.

Az év végétől lesz kapható a Microsoft új konzolja, és az Electronic Entertainment Expón, Los Angelesben mutatják be a nagyközönségnek a játékgyárosok legújabb modelljeit – adja hírül a Bloomberg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14