Cable and Wireless: részvény-visszavásárlás

MTI Sajtóadatbank, 2001. május 17. 07:40
A brit Cable and Wireless távközlési társaság szerdán megpendítette a részvény-visszavásárlás lehetőségét, de egyéb iránymutatást nem adott a részvényeseknek arra nézve, hogy mi a szándéka 6 milliárd fontos (8,52 milliárd dollár) tartalékával.
Előzőleg a vállalat nyeresége csökkenéséről és lassuló bevételnövekedésről számolt be a Global Internet alaptevékenységben, amely gyakorlatilag majdnem a társaság egészével lesz azonos, amikor később, de még az idén eladja ausztráliai tevékenységét.

A részvényesek korábban már jóváhagyták 8,7 százaléknyi részvény visszavásárlását, de a vállalat ezt még eddig nem tette meg. Most 15 százalékra szeretné bővíteni elvi lehetőségét, anélkül, hogy – amint szerdán közölték – konkrét tervük lenne a visszavásárlásra.

A Cable and Wireless a nagyságra harmadik internetszolgáltató a világon. Ezentúl is vállalatfelvásárlásokkal akar terjeszkedni. Legutóbbi szerzeménye a Digital Island, egy veszteséges amerikai internetes cég, 340 millió dollárért. A felvásárlást hétfőn jelentették be.

A Cable and Wireless adózás előtti nyeresége 3,39 milliárd fontra csökkent a márciussal végződött pénzügyi évben, az előző évi 4,02 milliárd fontról – közölték ugyancsak szerdán. A bevétel 8,1 milliárd fontra csökkent 9,2 milliárdról. A vállalatnak 3,1 milliárd font nettó készpénztartaléka volt március végén, amely 6 milliárdra nő majd az ausztráliai C and W Optus eladása után.

A vállalat márciusban riasztó profit-előrejelzést adott ki, részvénye azóta 30 százalékkal olcsóbbodott. Szerdán kora délután 4,55 font volt a londoni értéktőzsdén, 1 pennyvel olcsóbb a keddi zárónál.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36