E-önkormányzat - Intelligens városok konferencia

Kerekes Pál, 2001. május 29. 16:34
Demszky Gábor főpolgármester előadásával kezdődött meg a főváros dísztermében az elektronikus önkormányzat lehetőségeit kutató és tervező tanácskozás. A városvezető hangsúlyozta, hogy Budapest csatlakozni akar az európai intelligens városok egyre bővülő köréhez.
A főpolgármester kifejtette, hogy a net alapú városigazgatás célja nem lehet más, mint az átláthatóság és ellenőrizhetőség biztosítása a polgárok részére. Hangsúlyozta, hogy a budapest.hu honlap korszerűsítése során arra törekszenek, hogy az információkat rendszeresen és rendezetten nyújtsák az érdeklődőknek.

A bevezető prezentációk után tartott sajtótájékoztatón Fried Miklós, a főváros informatikai bizottságának elnöke megerősítette: a konferencia célja az önkormányzati képviselők és a polgármesteri hivatalok informatikusainak felkészítése a digitális aláírás törvény elfogadása utáni tennivalókra. A várospolitikus elmondta - és erre Demszky Gábor is ígéretet tett bevezetőjében -, hogy csütörtökön a közgyűlés elé kerül a főváros informatikai koncepciója. A várakozások szerint egyhangúlag fogja a testület az előterjesztést elfogadni, benne az informatikai tanácsnok személyére tett javaslatot is. A poszt várományosa egyébként Varga Kristóf SZDSZ-es városatya.

Fröhlich Péter képviselő, az informatikai bizottság tagja közölte: a konferenciára kétszázötven szakember regisztráltatta magát előzetesen, délelőtt 11:00 órakor a valóságos résztvevők száma már meghaladta a kétszázat. Újságírói kérdésre az informatikai bizottság vezetői elmondták, hogy a fővárosi informatikai koncepció a pártok közötti konszenzus eredménye, ők maguk - mint fideszes politikusok - sok engedményre kényszerültek. Amennyiben a közgyűlés csütörtökön elfogadja az előterjesztést, az első projektek már augusztusban indulhatnak. A jelenlegi költségkeret 1,2 milliárd forint.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50