Az Infineon nem kéri a Rambus-szabadalmak érvénytelenítését

Tóth Kristóf, 2001. június 3. 20:17
Egy meglepő lépésben a német memóriagyártó Infineon Technologies AG úgy döntött, hogy a társaság nem kéri meg Robert Payne szövetségi bírót a Rambus Inc. SDRAM-szabadalmainak érvénytelenítésére.
Mint ahogy már többször megírtuk, a Rambus Inc., a Direct Rambus DRAM memóriák kifejlesztője számos memóriagyártót, köztük az Infineont is azzal vádolta meg, hogy azok megsértették SDRAM memóriákkal kapcsolatos szabadalmait. Az Infineon azonban pert nyert a Rambusszal szemben, sőt az eljárás során arra is fény derült, hogy a Rambus Inc. csalást követett el, amikor évekig titokban tartotta SDRAM-szabadalmait, megvárva, amíg a technológia az iparban általánosan elterjed.

Az elemzők és szakértők azt várták, hogy az Infineon Technologies AG, miután pert nyert a Rambusszal szemben, kérni fogja az ügyben illetékes Robert Payne szövetségi bírót, érvénytelenítse a Rambus SDRAM-okkal kapcsolatos szabadalmait a bebizonyosodott csalás miatt. A csalás alapján az Infineon azt készült kérvényezni, hogy a Rambus SDRAM szabadalmai váljanak érvényesíthetetlenné.

A német Siemens AG-ből kivált Infineonnak az elmúlt napokban kellett volna kérvényezni a szabadalmak érvényesíthetetlenségét, de a társaság ezt nem tette. A meglepő döntés oka egyelőre nem ismert, mivel a társaság képviselői nem nyilatkoztak a döntéssel kapcsolatban, de egyesek szerint miután Robert Payne bíró az összes Infineon elleni Rambus-vádpontot elejtette, egy hasonló lépésnek nem volt értelme. Az Infineon most feltehetően a fellebbviteli bíróság döntésére vár, mivel a lépéshez a fellebbviteli bíróság ítélete után is megmarad a joga.

Az Infineon mellett a Rambus Inc. a szintén memóriagyártó Micron Technology és Hynix Semiconductor cégekkel is perben áll ugyanazon váddal. A két perben álló memóriagyártót kiábrándította az Infineon lépése, mivel a társaságok arra számítottak, hogy egy esetleges szabadalom érvénytelenítést követően befejeződhet az ellenük irányuló szabadalomsértési eljárás is.

Kulcsszavak: Infineon Rambus jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36