Bush új IT-vezetőt nevezett ki

Tóth Kristóf, 2001. június 15. 21:55
A Bush-kormányzat szóvivője csütörtökön bejelentette, hogy a Unisys cég jelenlegi alelnökét, Mark A. Formant nevezik ki az amerikai kormány legfőbb technológiai vezetőjévé, így Forman feladatai közé tartozik majd többek között az Egyesült Államok internetes stratégiájának sokkal inkább áttekinthetőbbé és hatékonyabbá tétele.
A Bush által vezetett kormány Forman számára az elkövetkező három évben nem kevesebb mint 100 millió dollár feletti rendelkezési jogot adott, mely összegből többek között azt is meg kell majd oldania, hogy a különböző szövetségi hivatalokban a mainál sokkal kevesebb papírt használjanak majd az alkalmazottak, vagyis, hogy az információs technológia minél szélesebb körben való elterjesztésével csökkentse a bürokrácia túlsúlyát. Forman tervei között szerepel a digitális aláírás használatának minél szélesebb körben való elterjesztése, valamint a jövőben egyre több dokumentumnak az interneten való közzététele.

Forman a várakozások szerint széles körben megreformálja majd az Egyesült Államok információs technológiával való kapcsolatát, és várhatóan új életet lehet a Firstgov.gov website-ba, amely egy olyan portál, mely a különböző szövetségi hivatalok közötti kapcsolatok fenntartásával foglalkozik. Forman egyébként további anyagi támogatásra is számíthat Amerika információs technológiai stratégiájának megreformálásához, hiszen a demokrata Joseph Lieberman (Connecticut) és a republikánus Conrad Burns (Montana) beterjesztett egy olyan indítványt, mely évente további 225 millió dollárt adna az Egyesült Államok informatikai fejlesztéseire.

Az amerikai kormány szóvivője a bejelentés kapcsán elmondta, hogy Forman június 25-én áll munkába, mint a gazdasági és pénzügyminisztérium egyik igazgatója. A most 42 éves Forman az eddigiekben annak a Blue Bell-i székhelyű Unisysnek volt az alelnöke, mely cég a közelmúltban számos kormányzati megbízást teljesített. Forman a Unisysen belül az online kereskedelemmel, valamint a kormányzati megbízásokkal foglalkozó részleg vezetője volt. Forman korábban az IBM-nél is részt vett számos online kormányzati projektben, valamint bizonyos kormányzati bizottságok tagja is volt már.

"A kormány egy olyan embert keresett ebbe a pozícióba, akinek megvan a szakmai tudása, a kormányzati dolgokkal is tisztában van, és aki korábban már bizonyította rátermettségét" - mondta a CNet-nek Chris Ullman szóvivő.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59