McCartney – Microsoft együttműködés

Zsigó József, 2001. június 18. 20:40
Paul McCartney, a legendás rocksztár a szoftveróriástól kap segítséget kiadatlan dalainak, klipjeinek és interjúinak publikálásához.
Keddtől lesznek elérhetők a klipek a Microsoft MSN Music Site-ján, a WindowsMedia.com-on és a PaulMcCartney.com-on. Megfigyelők szerint a Microsoft ezzel szeretné technológiáját ismét reflektorfénybe állítani és versenytársát, a RealNetworks-öt lekörözni. Robin Bechtel, a Capitol Records igazgatója szerint a McCartney hívek türelmetlenül várják a kiadatlan dalokat, és végre alkalmuk lesz azok letöltésére.

A szoftvercég ezt megelőzően már kötött exkluzív szerződést Janet Jacksonnal és az ’Nsync bandával webes megjelentetésre és úgy tűnik a lemezkiadók közül egyre többen sorakoznak fel a Microsoft mögé. Még az olyan egyesülések is, mint a MusicNet, amelyet a RealNetworks és 3 lemezkiadó csoport hozott létre, kijelentette, fenntartja magának a jogot, hogy használja a WindowsMedia technológiát, ha annak szükségét látja. Ennek okát abban látják, hogy a Microsoft maga nem rendelkezik lemezkiadói tevékenységgel, így semleges, el nem kötelezett szereplőnek tűnik a zsúfolt és kompetitív piacon. Ugyaninnen ered viszont a hátránya is: míg az AOL-TW saját előadói gárdával rendelkezik, a Microsoft kénytelen minden tehetséget külön-külön megkeresni, ha saját repertoárra vágyik.

McCartneynak több, a Wings együttessel született dala lesz megtalálható a fennt említett site-okon, és egy saját készítésű videó, amelyen elhunyt feleségével, Lindával énekli együtt a „Maybe I’m Amazed” című számot – írja a CNet.

Kulcsszavak: onlineszolg Microsoft zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55