Internet a fedélzeten

MTI Sajtóadatbank, 2001. június 19. 09:16
A német Lufthansa légitársaság hétfőn bejelentette a párizsi légibemutatón, hogy megállapodott az amerikai Boeing repülőgépgyárral: a Boeing fedélzeti internet-hozzáférési rendszerét, a Connexiont telepítik a Lufthansa egyik Boeing 747-es gépére jövőre, és a nagysebességű szolgáltatás szokásos lesz a Lufthansa gépein 2003-tól.
Az amerikai American Airlines, a Delta Airlines és a United Airlines már a múlt héten bejelentette, hogy szándéklevelet írtak alá a Boeinggel a Connnexion fejlesztésére: kisebbségi részesedéseket vásárolnak a Boeing Connexion-vállalkozásából. A Boeing közben - saját közlése szerint - harminc légitársasággal tárgyal, közülük hattal komolyan, a Connexion bevezetéséről.

Az európai Airbus repülőgépgyártó a maga részéről azt közölte, hogy megvásárolta egy kezdő amerikai távközlésfejlesztő vállalat, a seatlle-i Tenzing 30 százalékát. Remélik, hogy a Tenzing technológiájával 2003 végére már ötszáz Airbus repülőgépet szerelhetnek föl fedélzeti internet-hozzáféréssel az utasok számára. A Tenzing közleménye szerint eddig a Virgin Atlantic, a Cathay Pacific és a Singapore Airlines jelentkezett ügyfélnek.

A Boeing elnöke, Scott Carson azt mondta hétfőn a párizsi légibemutatón, hogy neki semmi kifogása, ha egyes légitársaságok majd a Tenzing rendszerét szerelik be Boeing-gyártmányú repülőgépeikbe, de elvárja, hogy az Airbus is hasonlóan türelmes legyen a Connexion iránt. Az Airbus kereskedelmi igazgatója, John Leahy korábban azonban kijelentette, hogy tőlük a vevők nem fognak engedélyt kapni a Connexion bevezetésére Airbus-gépekre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50